Dana Gîrbovan, propusă pentru funcția de ministrul al Justiției. Judecătorul Danileț: „Un magistrat nu poate fi ministru”

Fosta judecătoare a Curții de Apel Cluj, Dana Gîrbovan, este favorita Vioricăi Dăncilă pentru funcția de ministrul al Justiției, la propunerea lui Florin Iordache. Potrivit presei centrale, social-democrații s-au întâlnit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului. Scopul acestei întâlniri a fost de stabili schimbări în ministere, printre care și înlăturarea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției și înlocuirea acesteia cu clujeanca Dana Gârbovan. 

Prima reacție la Cluj a fost cea a judecătorului Cristi Danileț. Magistratul a postat pe contul de socializare un fragment dintr-o decizie CCR, în care se precizează că, dacă ajunge ministrul al Justiției, Dana Gîrbovan este nevoită să renunțe la profesia de judecător. 

„Un magistrat nu poate fi ministru: asta a decis recent CCR. Aceeași decizie stabilește ca magistratul în funcție nu poate fi nici secretar de stat”, a comentat Danileț. 

 

Adauga comentariu