Dan Pitic și Ax Perpetuum Cluj, ca ceasul elvețian: cifra de afaceri crește, profitul e constant. Totuși, Dan Pitic nu intră în liga mare a milionarilor clujeni

Ax Perpetuum, producător şi distribuitor de articole pentru amenajări interioare şi exterioare, deținut de Dan Mihai Pitic, unul dintre cei mai puternici antreprenori clujeni, funcționează întocmai ca un ceas elvețian: cifra de afaceri și numărul de angajați crește, iar profitul este constant în ultimii ani.

Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 41,5 milioane euro, în creștere cu peste 4,1 milioane euro față de anul 2018. De altfel, începând cu anul 2000, compania locală a avut o creștere permanentă a cifrei de afaceri. De exemplu, în anul 2000 firma lui Dan Pitic a rulat o cifră de afaceri de 1,4 milioane euro, în anul 2010 a ajuns la 12 milioane euro, iar anul trecut la 41,5 milioane euro.

În ceea ce privește profitul net, Ax Perpetuum a fost constantă în ultimii cinci ani. Anul trecut, a declarat un profit net de 1 milion de euro, mai mic cu doar 76.000 euro față de anul 2018. Tot în jurul sumei de 1 milion de euro s-a „învârtit” profitul din 2014 până anul trecut.

Numărul mediu de angajați ai firmei Ax Perpetuum Impex Cluj a crescut de la 29 în anul 2000 la 241 în anul 2019. În ultimii trei ani, numărul mediu de angajați a fost constant.

Ax Perpetuum furnizează pardoseli, mochetă, parchet, covoare, traverse, teren de sport, uși etc. Unul dintre proiectele companiei lui Dan Pitic este Baza Sportivă Gheorgheni pentru care a furnizat și executat suprafețele terenurilor de sport. A mai derulat proiecte pentru Sala Polivalentă Cluj, Cluj Arena, Liberty Technology Park Cluj, Betfair Malta, Bosch Cluj, Cluj Business Center, Spitalul Brașov SOG, Hilton Cluj – City Plaza, Birouri Mambu Iași, Hotel Unirea Iași, CON-A Stadion Craiova, Primăria București etc.

Dan Pitic deține și controlează mai multe firme din oraș. Scala Development este una dintre acestea. Firma a încheiat anul 2019 cu un profit de peste 1,6 milioane euro și o cifră de afaceri de aproape 5 milioane euro.

Dan Pitic este administrator și al producătorului de mase plastice Napochim. Mai deține și Antima Retail SRL (firmă care comercializează articole de fierărie, din sticlă și pentru vopsit), Hipermob SRL (închiriere și subînchiriere de bunuri imobiliare proprii sau închiriate).

De asemenea, antreprenorul Dan Pitic este creierul din spatele proiectului imobiliar Scala Center, de pe strada Someșului 34-36, pe locul fostei platforme industriale Napochim. Scala Center este finanțat integral de Scala Development și Libra Bank.

Proiectul Scala Center înseamnă o clădire de birouri clasa A, cu 8 nivele (aproximativ 6000 mp închiriabili), 186 de apartamente cu 2 și 3 camere (cu suprafețe cuprinse între 53 – 80 mp), dotate fiecare cu balcoane sau terase generoase, 295 de parcări subterane, cu acces controlat, spații comerciale cu vitrina la stradă etc.

Deocamdată Scala Development nu și-a dovedit profitabilitatea. Deși a încheiat anul trecut cu profit, datoriile înregistrate sunt de aproximativ 17 milioane euro. Este de remarcat însă constanța lui Dan Pitic ca om de afaceri. 

Citește și:

Antreprenorul clujean Dan Pitic a preluat în franciză trei magazine de bricolaj ale mărcii Ambient

sursa foto: perpetuum.ro

Adauga comentariu