Dan Petrescu despre meciul cu Dinamo Zagreb: ”E echipa favorită, are cel puțin 90% șanse”

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, marţi seara, într-o conferinţă de presă online, că formaţia din Gruia nu e pregătită pentru meciul cu Dinamo Zagreb din preliminariile Ligii Campionilor. Antrenorul campioanei României a făcut şi o comparaţie între cele două echipe şi între fotbalul din România şi Croaţia, subliniind că Dinamo Zagreb are peste 90 la sută şanse de calificare, iar Croaţia este în faţa României cu 22 de ani.

''Antrenorul lor este foarte inteligent când declară şansele 50%-50%, pentru că e clar că Dinamo Zagreb are cel puţin 90 la sută şanse. E echipa favorită, are buget extraordinar, iar fotbalul croat e în faţa României ... am jucat ultima dată la Cupa Mondială în 1998, cam aşa e Croaţia în faţa noastră, cu 22 de ani, şi la nivel de echipă naţională, şi la nivel de cluburi. Ei vând jucători de 70 de milioane (de euro), iar noi nu vindem pe nimeni (...), jucătorii români nu joacă nicăieri, iar cei croaţi joacă la Barcelona şi la Real Madrid. Noi toţi ne dăm cu părerea, dar niciunul nu spunem adevărul, fotbalul croat este de o sută de ori peste fotbalul românesc. Ne place sau nu ne place, asta e realitatea. Voi (jurnaliştii, n. red.) tot timpul spuneţi că exagerez, spuneţi vor cât valorează lotul lor şi cât valorează lotul nostru?... Când am fost noi la ultimul Mondial, şi Croaţia pe ce loc a terminat la ultimul Mondial? ... pe doi!... putea să fie campioană mondială! Câţi jucători vând cei de la Dinamo Zagreb şi pe câţi bani? CFR Cluj în ultimii cinci ani de cât a vândut?'', a spus Petrescu în tirada sa, citat de agerpres.ro

CFR Cluj o va întâlni pe Dinamo Zagreb, miercuri, de la ora 21:00, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor (manşă unică).
 

Adauga comentariu