Dan Nica (PSD): Atacurile PPE la adresa premierului, un joc politic murdar înainte de campania electorală

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă vehement atacurile europarlamentarului luxemburghez Frank Engel, liderul Partidului Creștin Social, membru PPE, pe care le califică ”parte a unui joc politic murdar înainte de campania electorală”.

”Nu este pentru prima oară când popularii ies public cu astfel de fumigene. Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că ele fac parte dintr-un joc politic murdar înainte de campania electorală pentru Parlamentul European. Este regretabil faptul că vorbele acestui denigrator sunt preluate cu atât aplomb de către o parte a mass media.

Este și mai trist că nu mai există filtre, că oricine poate să spună orice în spațiul public și este luat în serios fără să aducă probe. Dar asta este ceea ce se întâmplă atunci când o formațiune politică, așa cum este PPE, nu se poate lăuda cu măsuri benefice pentru cetățenii europeni. Și atunci fabrică atacuri murdare care să devieze atenția de la propria incompetență.

De aceea, declarațiile acestui politician luxemburghez ar trebui ignorate, cu atât mai mult cu cât fac parte din discursul binomului Preda-Macovei, despre care se știe că profită de orice ocazie să denigreze România în Parlamentul European. Chiar și cu prilejul dezbaterilor privind viitorul UE, un moment important, în care România trebuia să arate întregii Europe că este o țară unită, matură și pregătită să preia Președinția Consiliului European, cei doi au dus în derizoriu discuțiile, repetând aceleași minciuni cu care ne-au obișnuit până acum. Așa că ar fi absurd să ne așteptăm de la astfel de oameni să ducă o campanie electorală curată”, arată Dan Nica.

Adauga comentariu