Daciana Deritei se cere în pensie. Și-o fi pus în balanță trecutul glorios?

Procurorul de la DIIICOT, faimoasa Daciana Deritei, și-a cerut încetarea activității prin pensionare. Consiliul Superior al Magistgraturii urmează să decidă în ședința de miercuri, 30 ianuarie, dacă aprobă solicitarea Dacianei Deritei. 

 

Daciana Deritei s-a ”remarcat profesional” prin aşa-zisul dosar ”Gazeta” a fost o tentativă de închidere a presei independente. A fost un demers mârşav care într-un final a eşuat. După 11 ani de anchetă şi judecată acest dosar a fost soluționat definitiv, instanța dispunând în decembrie 2017 achitarea tuturor inculpaților. Înscenarea dosarului creat de comisarul şef Toma Rus, pe vremea aceea şef la BCCO Cluj, în colaborare cu procurorii DIICOT Mircea Hrudei şi Daciana Deritei şi ajutați ilegal de către George Maior, când era director al SRI s-a dovedit a fi un mare fiasco. Dosarul ”Gazeta” arată încă o dată că denunțătorii mincinoşi au devenit arma de bază a procurorilor din România, iar la rândul lor, procurorii au răspuns unor comenzi venite din partea unor cercuri de interese economice şi politice, călcând în picioare ”Libertatea de exprimare”, drept fundamental garantat de Constituția României.

În aceeași zi, CSM trebuie să se pronunțe și pe revocarea din DNA Oradea a procurorilor Ciprian Man și Cristian Ardelean.

Adauga comentariu