Dacian Cioloș și Dan Barna vor să ducă România în Europa, din Ardeal. Liderii Alianței 2020 USR - Plus își prezintă, la Cluj, candidații la alegerile europarlamentare

Liderii Alianței 2020 USR - Plus, Dacian Cioloș și Dan Barna, își pun speranțele în Cluj și în Ardeal că vor înclina balanța în favoarea lor, în 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare. Cei doi se află sâmbătă la Cluj, unde își prezintă candidații Alianței pentru aceste alegeri.

Dacian Cioloș a declarat în cadrul unei conferințe de presă că România trebuie să își asume valorile europene, iar la alegerile din 26 mai, românii trebuie să dea un semnal clar că își doresc să fie în Europa și nu la marginea acesteia.

"Am încheiat campania de semnături pentru alegerile europarlamentare, am strâns peste 400 000 de semnături,mai multe decât era necesar. Nu întâmplător am ales Clujul ca să încheiem această campanie, deoarece Clujul va juca un rol esenţial în rezultatul acestor alegeri. Clujul a fost, întotdeauna, o poartă de deschidere a României spre Europa. Clujul dovedeşte că o Românie europeană poate să fie una prosperă, dezvoltată care să ofere perspective de bunăstare. Pornim în campania pentru europarlamentare cu convingerea că Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatelor alegerilor spre o Românie europeană, pentru că asta se joacă la alegeri. (...) Din păcate, PSD vrea să ducă România la periferia Uniunii Europene, prin comportamentul şi deciziile pe care le ia. Românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt şi ale României, că statul de drept, respectarea justiţiei, cinstea, onestitatea şi profesionalismul sunt fundaţia pe care vrem să construim o Românie modernă şi europeană”, a spus Dacian Cioloş.

Pe de altă parte, Cioloș a mai precizat și că în Cluj nu se iau încă măsurile necesare unui oraș mare, dezvoltat.

"Clujul este un oraș unde, dacă nu se iau măsuri în perioada următoare, va ajunge victima propriei dezvoltări", a punctat co-președintele Alianței USR - Plus.

Celălalt co-președinte al Alianței 2020, Dan Barna a avut un discurs asemănător cu al lui Cioloș și a punctat că România trebuie să demonstreze că este parte din Europa.

"În ultimii doi ani s-a discutat mai mult despre cum să scape Dragnea de pușcărie, decât despre ce contează cu adevărat. Propun românilor un pariu, a cărui miză sunt alegerile din 26 mai. Trebuie să arătăm că vrem să fim parte din Europa și că nu vrem să fim ținuți la marginea imperiului sovietic, așa cum vrea PSD să țină România", a spus Dan Barna.

 

Adauga comentariu