Dacian Cioloș la Cluj: Părinții nu au încredere să-și trimită copiii la școală pentru că școlile și Inspectoratele Școlare sunt conduse de sinecuriști politici

Europarlamentarul Dacian Cioloș a fost prezent la Cluj-Napoca pentru a-i susține pe candidații USR-PLUS al alegerile locale din septembrie. Cioloș a atins și cea mai stringentă problemă din aceste zile, respectiv reîntoarcerea copiilor la școală. Dacian Cioloș consideră că actualul Guvern nu a reușit să transmită populației încredere în ceea ce privește gestionarea crizei de COVID-19, acesta fiind motivul pentru care părinții sunt îngrijorați privind reînceperea școlii. 

”Oamenii sunt îngrijorați din această cauză, toate riscurile sanitare. Această criză va avea un impact și economic, social și am simțit în cam toate localitățile din țară că oamenilor le e teamă, sunt neliniștiți.E lipsa aceasta de predictibilitate, nu știu încontro ne îndreptăm și pe acest fond al crizei pandemice, noi venim și cu o problemă structurală. Oamenii sunt cu atât mai îngrijorați cu cât știu că din păcate avem un stat slab, un stat care a demonstrat că nu e în stare să gestioneze situațiile dificile și situațiile ce criză. Adminostrația centrală și locală care în ultimii ani a fost împânzită cu sinecuri politice, cu interese de grup, cu coruție, cu incompetență și toate aceste lucruri ne-au slăbit”, potrivit lui Dacian Cioloș. 

Mai mult decât atât, Cioloș crede că numirile politice din fruntea școlilor și a Inspectoratelor Școlare sunt un alt motiv  pentru care părinții nu au încredere că reîntoarcerea copiilor la școală se va face în siguranță.

”Marea problemă la noi e că oamenii nu mai au încredere că acest stat, această administrație publică care vine și spune azi că e neagră, mâine că e albă, poimâine că se mai gîndește, că o să fie în stare să rezolve problemele. Și atunci când această administrație spune mergeți în școli că sunt pregătite, cum să mai ai încredere în ei? Părinții știu foarte bine că la conducerea școlilor sunt oameni numiți politici. Inspectoratele Școlare sunt conduse de sinecuriști politici. De aici vine mare problemă. Sigur că Guvenrul are o responsabilitate dificilă, dar e un Guvern care își caută repererele și de aici vine neîncrederea”, consideră Cioloș.

Declarațiile lui Cioloș nu sunt departe de adevăr, având în vedere că premierul Orban, cu 10 zile înainte de începerea anului școlar dădea declarații că întoarcerea elevilor la școală ar putea fi amânată cu două săptămâni. Ulterior s-a revenit asupra deciziei, iar școala va începere în 14 septembrie. Haosul și nesiguranța încă planează asupra modului în care vor avea loc orele, la școală, online sau în sistem hibrid, iar o decizie în acest sens, pentru fiecare școală va fi luată abia în 10 sptembrie. 

 

 

Adauga comentariu