Dacian Cioloș face anunțul: „Mergem mai departe cu USR la alegerile locale și parlamentare. Până în februarie stabilim candidații”

Președintele formațiunii politice Plus, Dacian Cioloș, a anunțat astăzi decizia luată împreună cu șefii filialelor din țară: se continuă alianța cu USR și se vor face demersuri pentru o posibilă fuziune. 

Dacian Cioloș susține că se va menține angajamentul comun al formațiunilor Plus și USR, în special la alegerile locale și cele parlamentare, care vor avea loc în 2020. În agenda comună a celor de la USR și Plus e stabilită luna februarie ca termen limită pentru selecția candidaților pentru funcțiile de primar și consilier local. 

Întrebat despre fuziunea cu USR și termenii prin care aceasta se poate realiza, Dacian Cioloș susține că se ia in calcul demararea procedurii după alegerile locale și parlamentare, pentru ca decizia instanței să nu condiționeze înscrierea candidaților în cursele electorale. 

"88% din membrii partidului îşi doresc o continuare a proiectului Alianţei şi o întărire a relaţiei între cele două partide în cadrul Alianţei, mai multă coerenţă şi claritate în modul în care funcţionăm. Şi peste 75% îşi doresc o clarificare şi o decizie acum, în perioada imediat următoare legat de îmbunătăţirea modului de funcţionare a alianţei", a spus președintele PLUS, Dacian Cioloş.

Adauga comentariu