Dacă tot avem bandă dedicată ce caută autobuzele pe lângă?

Nu au trecut nici 4 zile de când Primăria a implementat banda dedicată mijloacelor de transport în comun pe latra est vest, din Mărăşti până pe strada Memorandumului şi clujenii reclamă abuzurile şoferilor de la Compania de Transport Public. Cetăţenii sunt nemulţumiţi pe lângă faptul că Primăria a desfiinţat locurile de parcare de pe strada 21 Decembrie şi de faptul că şoferii CTP circulă pe benzile rămase pentru desfăşurarea traficului tuturor autoturismelor. 
 
Părerile clujenilor sunt împărţite în ceea ce priveşte introducerea benzii dedicate mijloacelor de transport în comun din Mărăşti până pe strada Memorandumului. Unii şoferi afirmă că pe ruta est vest s-a creat o pâlnie în trafic pentru că, de la 4 benzi de circulaţie pe Bulevardul 21 Decembrie se ajunge la 2 benzi pe strada Memorandumului. Acest lucru va duce după începerea anului şcolar la adevărate ambuteiaje în trafic ăn zona centrală.

 
Un eveniment a fost sesizat azi de un clujean cu privire la modul în care şoferii CTP înţeleg să respecte sistemul benzii create special pentru ei. 
Imediat după  intersecţia străzii Paris cu 21 Decembrie troleibuzul 1 a blocat banda dedicată ca urmare a faptului că i-au sărit “coarnele” de pe firele de curent. În spatele lui un alt troleibuz a rămas blocat. Firesc era ca şi autobutul 30 să rămână pe banda dedicată CTP însă acesta a ieşit de pe bandă şi şi-a continuat deplasarea pe prima bandă utilizată de toate mijoacele de transport. Mai mult decât atât, pentru că nu a mai putut intra pe banda specială din cauza stâlpişorilor de demarcaţie, şoferul autobuzlului 30 a oprit în staţia de la Regională pe prima bandă folosită în mod normal de toţi şoferii. Cum era firesc, coloana de maşini a ajuns până în dreptul troleibuzului defect. 
“Mă aflam în troleibuzul care s-a defectat. Incidentul a durat cam 10 minute până ce şoferul a reuşit să pună coarnele troleului pe firele de curent. În tot cest timp, un autobuz care circula pe linai 30 ne-a depăşit pe banda de lângă şi a oprit în staţia de la Regională. Coloana de maşini a ajuns până în dreptul nostru”, a afirmat clujeanul. 
Un alt incident în care traficul a fost afectat de o defecţiune a mijloacelor de transport în comun s-a petrecut pe strada Regele Ferdinand, în faţa Muzeului Farmaciei. Aici pentru a putea degaja traficul câţiva muncitori au dat o mână de ajutor şoferului şi au împins câţiva zeci de metri troleibuzul defect. 

 
O întrebare de bun simţ pentru Emil Boc susţinătorul transportului cu mijlaocele CTP şi implementarea benzii dedicate este: Dacă tot  avem bandă dedicată ce caută autobuzele pe lângă? 

Comentarii

hater

24.08.2017 13:22

Acuma nu e cazul sa exageram. Departe de mine dorinta de a-i lua apararea lui Boc, ce e un zero barat si care isi bate de joc de orasul asta, insa banda dedicata transportului in comun e realmente o necesitate in oras. Pe de alta parte, nu le-as plange de mila tuturor celor ce nu-si mai pot parca masina la botu cafenelei sau a magazinului, sa fie sanatosi, n-au decat sa mearga pe jos, mersul pe jos face bine. Iar atitudinea cetateanului ce se afla in troleul depasit de autobuzul 30 chiar nu reusesc sa o inteleg: pai ce-ai vrea omule, daca tu stai si astepti in troleu sa stea si aia din 30 sa astepte pana se repara troleul? Si de cand pana cand banda dedicata pentru transport in comun presupune ca mijloacele de transport in comun nu au voie sa circule decat pe acea banda?

Ionut

24.08.2017 17:48

La ultima ta intrebare trebuie sa iti raspund ca e obligatoriu pentru mijloacele de transport in comun sa circule pe o banda special dedicata conform Codului Rutier.

naiba

24.08.2017 19:13

Foarte bine a facut soferul de pe 30. Plantele care au implementat banda ar fi trebuit sa puna stalpisorii mai rar, pt. a putea iesi/intra autobuzele de pe banda lor, in cazul in care se strica vreunu'.

nicusordan

25.08.2017 00:09

Intr-o tara normala, banda de autobuze nu ar fi avut nevoie de stalpisori si atunci autobuzele ar putea sa depaseasca cu usurinta asemenea blocaje si s-ar intoarce pe banda sa. Dar asta nu este o tara normala si atunci soferul autobuzului a incercat sa ii scuteasca pe cei cativa zeci de calatori de minutele pierdute. Nu vad ce nu-i normal

Adauga comentariu