Daca e interzisa subinchirierea teraselor de pe Eroilor, de ce nu se iau masuri?

Iarna chiar este ca vara, cel putin in ceea ce priveste plata chiriilor pentru terasele de pe pietonala Eroilor, adica fie ca este sau nu sezon, chiriile tot trebuie platite. Asa ca cei de la firma Razalex, chiriasii terasei 6, s-au gandit sa organizeze un targ de sarbatori, transformat ulterior in targ de Sfantul Valentin, sa-si mai scoata din parleala. Atata doar ca demersul comerciantilor incalca mai multe articole din contractul de inchiriere cu Primaria Cluj-Napoca. Anuntul in Piata de la A la Z a fost facut, standurile s-au amenajat, trebuiau sa vina doar vanzatorii si, bineinteles, clientii. Numai ca, in contractul de inchiriere, valabil pana in 2014 se spune clar ca spatiul poate fi utilizat in stricta conformitate cu destinatia stabilita prin contract, adica de amplasare a terasei cu destinatia de alimentatie publica. Tot acolo se precizeaza ca nu au voie “sa subinchirieze, transfere sau sa cesioneze drepturile dobandite prin prezentul contract de inchiriere altor personae fizice sau juridice decat cu acordul prealabil, scris al autoritatii contractante”. Am sunat si noi sa inchiriem o casuta, pretinzand ca suntem mestesugari, care vor sa faca un ban din “Sarbatoarea Iubirii”.
“Pot sa va dau un stand cu 100 de lei pentru tot week-end-ul. Cu casutele, sunt intr-o stare avansata de negociere cu altcineva”, ne-a spus o femeie, dar ne-a asigurat ca pentru vanzarea bijuteriilor artizanale se potrivesc si standurile.
La urmatorul telefon, insa, cand am sunat in calitate de ziaristi, povestea s-a schimbat radical. La intrebarea daca are acordul municipalitatii pentru targ, femeia, care s-a prezentat a fi “secretara domnului Bardar” (Razvan Bardar, patronul Razalex), a spus ca insasi municipalitatea a venit in intampinarea lor si i-a incurajat sa foloseasca spatiul si iarna.
“Ideal ar fi fost sa facem ca la Viena, dar nu putem, nu iese. Nu sunt turisti ca la Viena. Nu cred ca va iesi nici cu targul de Sf. Valentin”, a mai spus secretara.
Intrebata daca doreste sa inchirieze standurile,  secretara a precizat ca nu are voie sa subinchirize, semn ca era la curent cu prevederile contractului de inchiriere. Confruntata cu cealalta convorbire, cand oferta pe week-end era de 100 de lei, femeia a spus ca totul era doar la nivel teoretic.
“Intentia era sa desfasor o activitate, sa vad daca merita sau nu. Era o tentativa, sa vad daca ar fi lumea interesata sau nu. Nici nu stiu daca v-am spus o suma sau nu, sau pentru care week-end era vorba. Cat puteam sa castig cu 100 de lei pe stand?”, s-a scuzat femeia. “Acum o sa publicati asta, ce am vorbit? Si credeti ca lui domnul  Bardar o sa-i convina?”, a mai adaugat secretara.
*Reprezentantii municipalitatii de la serviciul care se ocupa de chirii nu au reusit in decurs de doua zile sa ne spuna daca exista un acord prealabil intre Primarie si Razalex pentru subinchiriere si daca au autorizat amplasarea standurilor si casutelor pe un spatiu pentru care exista un contract de inchiriere valabil cu destinatia de terasa.  

Adauga comentariu