Dacă e început de lună, Boc ne prezintă din nou Metroul

Săptămâna viitoare ne va prezenta traseul trenului metropolitan şi periurban. Deocamdată, e bine de consemnat că "metroul va funcționa de la Gilău la Podul IRA". Când, nici nu mai contează. Important este faptul că din faţa unui microfon prietenos Emil Boc a reuşit să mai picure în spaţiul public o informaţie ca o surpriză din ouăle cu surprize despre acest metrou mult prea îndepărtat.

În această dimineaţă, proaspăt spălat pe simandicosu-i dos, să poată fi alintat mai bine, primarul Emil Boc s-a prezentat, să-şi facă publicitate pe banii clujenilor, la un post de radio unde este lăsat să zică ce vrea el, cum vrea el, fără să fie deranjat cu întrebări incomode. Pus în faţa microfonului prietenos, Emil Boc şi-a mitraliat promisiunile de la A la Z - şi gata.

Deci, aflăm că undeva, cândva, “primăriile din Gilău, Florești, Apahida, Baciu, Jucu, Bonțida și Cluj-Napoca se vor asocia pentru realizarea trenului metropolitan și a metroului”. Când? Nici nu mai contează, important este că „se vor asocia”. Şi că vor „realiza”. Cum_ Cu ce efort, care bani şamd? Dacă pe microfonul prietenos nu l-a interesat să întrebe, nici pe Emil Boc nu l-a prea interesat să răspundă. Şi, oricum, e vorba despre detalii neinteresante care vor deveni interesante data viitoare la o altă rundă de PR în faţa microfonului prietenos.

Oricum, trenul metropolitan are deja o „infrastructură existentă” pe care se va lipi cu imaginea ca şi cum el ar fi modernizat-o, cu mânuţele acelea ale lui două, pe „un tronson de 43 de kilometri”, unde „deja se modernizează, de la Nădășel până la Bonțida”.

Cine „deja modernizează”, cu ce bani şamd?

La ce aţi fi dorit să auziţi răspunsurile la aceste întrebări? Dar de ce să întrebe ceva microfonul prietenos, sau mass media de Plecăciuni la Portofele din Cluj-Napoca care preia toate exerciţiile de imagine ale primarului, fără să le mai şi judece, ca să afle că „deja se modernizează” prin banii puşi la dispoziţie de actuala guvernare, că pe guvernarea Boc de exemplu, a durut-o fix în traversă, să se ocupe de „cefereu”, fiind mai preocupată să-i dea bani finului Tişe să-şi construiască monument faraonic prin care să obţină al doilea mandat de preşedinte al CJ Cluj. N-a fost să fie, Cluj Arena s-a construit, Alin Tişe nu a fost reales atunci, dar investiţia, la modul cum a gândit-o să funcţioneze, a intrat în faliment. Şi aşa zace de atunci. Procurorii dorm somn de frumuseţe în continuare.

Una peste alta, e uşor să mănânci cu polonicul în faţa unui microfon prietenos şi să baţi câmpii despre „crearea unor stații noi precum în Baciu, la Tetarom, în zona Mărăști, la Podul IRA, la Aeroport și de acolo să se asigure preluarea cu transportul în comun a oamenilor spre alte destinații și cu crearea în zonele de extensie a zonei metropolitane de parcări unde oamenii să-și lasi mașinile și să folosească trenul metropolitan”. Ce, cine, când, unde, de ce? – întrebările acestea nu există în manualul de presă al boschetarilor care se joacă de-a presa pe lângă dosul primarului.

Oricum, liniile directoare ale Tezelor din Martie despre Metrou au fost trasate. Mai spre sfârşitul săptămânii viitoare, are să ni le reproducă şi Ecoul lui Emil Boc, viceprimarul Tarcea, din faţa aceluiaşi microfon prietenos. Vom afla, la fel cum vom afla şi în martie anul viitor, că „metroul va funcționa de la Gilău la Podul IRA”. Plus că, „nici nu au început să funcţioneze bine noile benzi dedicate transportului în comun şi că ele se extind”. Prin extensie. Prin fagocitarea zecilor de mii de parcări promise în campaniile electorale trecute, parcări despre care nimeni nu-şi mai aduce aminte de la atâta gaz de eşapament inhalat în ultimii ani în trafic.

Unul nu l-ar întreba: „măi, Maestrică, ia zi-ne tu cum de s-a dezvoltat ca o balegă din punct de vedere urbanistic acest oraş? Măi, Şefulică, ia zi-ne şi nouă unde este suta aia de milioane de euro investită din vorbe în soluţii de trafic în campania din 2012? Execelenţelule, ia zi-ne unde ne sunt parkingurile promise din 2004 încoace, tot la 4 ani o dată?”...

Dar nu e Emil Boc vinovat că toţi boschetarii fac non-presă cu tot ce le azvârle el din vârful buzelor şi portofelului. Vinovaţi sunt cei care de 5 lulele, 5 surcele, acum, în campanie electorală, uită cum nu sunt băgaţi deloc în seamă timp de 4 ani. Ei sunt cei care-şi merită tot dispreţul cu care sunt trataţi de politicieni. Dar şi pe al nostru.

Adauga comentariu