Dacă ai robot, te impozitează Emil Boc

Primarului Emil Boc doreşte înfiinţarea, de luna viitoare, în premieră pentru ţara noastră, a unei noi structuri care va funcţiona în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. În opinia ediului, Centrul de creativitate şi imaginaţie civică, cu un program special, o zi pe săptămână de la 17.00 la 20.00 , va aduna ideile cetăţenilor despre cum ar trebui să arate oraşul. Totodată Emil Boc a afirmat că generaţia actuală de tineri va prinde vremea când roboţii vor fi impozitaţi. 


Emil Boc îşi anunţă marile realizări administrative şi proiectele de dezvoltare la radio, pentru că în oraşul tehnologiei nu a auzit de alte mijloace de comunicare. Primarul a afirmat că de luna viitoare în cadrul primăriei va funcţiona un Centru de creativitate şi imaginaţie civică. Cu alte cuvinte, va înfiinţa încă o structură pentru sinecurişti. 

“La ce lucrăm în momentul de față și va fi implementat tot începând cu luna iulie, vom avea pentru prima dată în România un Centru de creativitate și imaginație civică. Se va numi, ca structură a Primăriei: Birou de creativitate și imaginație civică.O dată pe săptămână, într-o zi pe care o vom stabili, probabil luni, între 17 și 20, toți cei care au idei creative, despre cum ar trebui să arate orașul, despre cum ar trebui să implementăm lucruri, nu știu, vor avea un spațiu unde să discute între ei și cu reprezentanții Primăriei să vedem ce putem face pentru oraș ”, a afirmat Emil Boc la Napoca FM. 

Numărul de roboţi vânduţi a crescut semnificativ în ultimii ani, iar brevetele pentru tehnologia robotică s-au triplat în ultimii 10 ani. Bill Gates spunea că acele companii care folosesc roboţi ar trebui să fie taxate dacă automatizarea vine cu preţul scăderii numărului de angajaţi.  Un proiect de raport al Parlamentului European a stabilit că roboţii vor fi considerate ”persoane electronice”. Iniţiatorii proiectului au menţionat în document şi acordarea unor drepturi legale acestora. Pentru a deveni lege, proiectul trebuia votat de cei 751 de membrii ai Parlamentului European. Rezoluţia care propunea exact introducerea unei taxe pentru companiile care utilizeaza roboţi a fost respinsă. 

Vizionar de felul său, Emil Boc a previzionat pe calea undelor radio faptul că roboţii vor fi impozitaţi. De fapt, edilul nu a făcut altceva decât să amintească ascultătorilor ceea ce de ani buni se discută prin Parlamentul European. 

“Se va vorbi despre inteligența artificială, de roboți. Practic, nu veți mai avea nevoie de aparat administrativ. Să știți că dumneavoastră, generația dumneavoastră veți prinde vremea când roboții vor fi impozitați. Asta apropos de ce este nevoie de un Centru de creativitate și imaginație civică", a afirmat Emil Boc.

Nu mai este  o noutate faptul că emil boc îşi însuşeşte ideile celor din jur. După ce Marius Nicoară s-a chinuit ani de zile pentru a negocia cu reprezentanţii firmei Nokia, Emil Boc se lăuda prin campania electorală că el a fost cel care a adus Nokia la Cluj. Ulterior, Emi Boc şi-a însuşit ideea fostului viceprimar Anna Horvat în ceea ce priveşte amenajarea unui patinoar pe lacul Chios.

Acum, Emil Boc a ajuns la un alt nivel şi anunţă ideile lui Bill Gates. Cel mai probabil că Centrul de creativitate şi imaginaţie civică va fi operaţional odată cu finalizarea Centrului Regional de Industrii Creative de pe dealul Lomb sau la demararea lucrărilor la Centura de Sud a Clujului, pentru că până la finalizarea acesteia nu vom mai utiliza pentru deplasare  maşini.

Comentarii

unu'

08.06.2017 13:02

Un utecist de frunte va rămâne întotdeauna un utecist la inimă, chiar dacă sistemul politic s-a schimbat. Mijloacele însă, rămân aceleaș: plagiatură, impostură, lingușire față de cei mai mari și zbir față de cei mai mici etc.Dragi clujeni, numai atât putem?

Adauga comentariu