Cursuri de calificare profesionala platite de UE pentru clujeni

Clujenii interesati sa obtina un atestat de calificare beneficiaza de cursuri de formare profesionala subventionate din bani europeni. Cursurile au o durata de trei si sase luni, pentru fiecare luna de pregatire fiind alocata o subventie in valoare de 700 lei, anunta Consiliul Judetean Cluj pe pagina de Facebook.

Proiectul „Formarea profesionala, o noua sansa, un nou inceput” se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor care nu au un loc de munca, celor care sunt in somaj sau au beneficiat de indemnizatia de somaj sau care primesc ajutoare sociale, precum si celor care nu au fost incadrati in campul muncii de mai multi ani.

Proiectul a fost gandit pentru a ajuta un grup tinta de peste 440 de personae din Regiunea Centru si Nord-Vest prin calificarea sau recalificarea acestora, acordarea de consiliere vocationala, mediere pe piata muncii si este realizat in parteneriat cu Primaria Copsa Mica si Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Cluj-Napoca, valoarea totala fiind de aproximativ 7 milioane de lei.

Initiatorii programului organizeaza doua tipuri de cursuri de calificare:

Cursuri de calificare de nivel I – 360 ore pentru lucrator in comert, ingrijitor batrani la domiciliu si confectioner asamblor articole din textile

Cursuri de calificare de nivel II – 720 ore pentru infirmier/infirmiera, ospatar/chelner si bucatar

Pregatirea se face in grupe de cate 28 de cursanti, atat la Cluj-Napoca, cat si in alte orase din tara, in functie de solicitari. De ajutorul financiar destinat reconversiei profesionale beneficiaza locuitorii din judetele Sibiu, Alba, Brasov, Cluj si Bihor.

Persoanele care doresc sa participe la unul din cursurile de calificare pot accesa site-ul www.cursuri.jifa.ro, e-mail: calificare@jifa.ro, sau pot primi informatii la numarul de telefon 0733-150921.

Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata initiativei!

 

sursa foto: observator.ro

Adauga comentariu