Jos palaria

Curatorii de la Louvre ar putea fi invidioși pe Alin Tișe: „Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene”

„Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene”, titrează un comunicat de presă remis astăzi de reprezentanții Consiliul Județean Cluj, care par a trai, cel puțin din punctul de vedere al comunicării, în perioada istorică de dinainte de Revoluție. Astfel, aflăm din gura aurită a comunicatorilor CJ că muzeele clujene au concurat practic cu Louvre-ul, Consiliul Județean anunțând „cifre record” pentru anul 2019, când producția de vizitatori la hectar a crescut în mod impresionant, sub conducerea grandioasă a domnului președinte al Consiliului Județean Cluj, Măria Sa, Alin Tișe, care a declarat:

„E o reconfirmare a faptului că muzeele noastre constituie un reper important pe lista obiectivelor de vizitat, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Vom continua să investim în infrastructura acestor instituții și în promovarea patrimoniului cultural pe care îl dețin.”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a primit, în 2019, cu 6500 mai mulți vizitatori decât în 2018, respectiv 74 526 de persoane. 38 430 de vizitatori au trecut pragul Parcului Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia, iar 36 096 de persoane au vizitat secția pavilionară – Palatul Reduta de pe strada Memorandumului.

„Pe următoarea poziție în clasamentul celor mai vizitate muzee din subordinea Consiliului Județean se află Muzeul de Artă Cluj-Napoca, cu 70.018 vizitatori, instituția muzeală primind în 2019 cu aproape 6.000 de persoane mai mult comparativ cu anul 2018”, se laudă reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Și asta nu este tot:

„Pe lângă vizitatorii de la sediul instituției, lucrări din patrimoniul muzeului au mai fost admirate de peste 40.000 de iubitori de artă, la diferite expoziții organizate în țară.”

„Nu în ultimul rând, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2019, vizita a 17.426 de persoane”, mai precizează CJ.

Județul Cluj, așadar, sub înaltul patronaj cultural al ctitorului de blocuri-turn în zona Pieței Mihai Viteazul, Alin Tișe, a atins cele mai înalte culmi muzeale – curatorii de la Luvru ar putea fi invidioși pe asemenea realizări!

Nu avem drumuri județene decente, cu gunoaiele suntem în aer ș.a.m.d., însă avem muzeele pline de vizitatori. Cel puțin, pe hârtie! Jos pălăria pentru Consiliul Județean Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *