Curatarea a doua statui ne costa 100.000 de lei

SC Levente Companie este cea care va spala si repara ansamblurile statuare Glorie ostasului roman si Scoala Ardeleana in acest an. Costul lucrarilor se ridica la peste 100.000 de lei.

Municipalitatea a scos la mezat spalarea statuilor la finalul lunii martie si estima o cheltuiala de peste 90.000 de lei. 65.500 de lei erau pusi la bataie pentru monumentul “Glorie ostasului roman” si 26.625 de lei pentru ansamblul statuar “Scoala ardeleana”. Interesant este ca ambele contracte au fost atribuite societatii Levente Companie, cea care prelucreaza piatra de Vistea si care se ocupa si de restaurarea statuii lui Donath pentru 38.000 de lei. Asta dupa ce ambele proceduri au fost reluate si pretul estimat umflat cu cateva mii de lei. Initial ofertele Levente Companie au fost considerate inacceptabile, numai pentru ca la reluarea procedurii contractul sa fie adjudecat exact la suma estimata de municipalitate.

Pentru 72.000 de lei  - Glorie ostasului roman si 37.550 de lei – Scoala Ardeleana, Levente Companie va efectua doua categorii de lucrari: “repararea soclurilor din piatra si refacerea platformelor, parapetilor, scarilor si aleilor de acces la monument prin inlocuirea dalelor si placajelor deteriorate si curatirea – spalarea – intretinerea curenta a operei de arta monumentala din bronz”.

Documentatia prevede clar fiecare operatiune care trebuie efectuata pentru ca monumentele sa fie curate si sa arate ca noi:

„Curatirea manuala prin spalare cu jet de apa sub presiune si substante de curatire specifice a suprafetelor din bronz ale monumentelor de for public (statuilor, busturilor, ansamblurilor statuare); Uscarea prin stergere manuala cu pasla a suprafetelor din bronz ale monumentelor de for public; Impermeabilizarea suprafetelor din bronz ale monumentelor de for public (statui, busturi, grupuri/ansambluri statuare) cu solutii specifice pentru metale; Ceruirea şi lustruirea suprafetelor din bronz după efectuarea impermeabilizarii cu solutii specifice pentru metale”, se arata in caietul de sarcini.

Levente Companie a fost infiintata in 2003 si are sediul in Vistea. In 2013 a avut o cifra de afaceri de 1,6 milioane de lei si un profit de 34.000 de lei.

Adauga comentariu