Diete

Cura de slabire cu dovleac

Dovleacul este denumirea pentru mai multe specii de plante erbacee anuale, cu tulpina agatatoare si taratoare care, in majoritatea, fac parte din genul Curcubita, din familia Curcubitacee. Originara din America Centrala, planta a fost introdusa in Europa in secolul al XV-lea. Dovleacul este cultivat pentru fructele sale cu caracteristici destul de variate, in functie de specie.

 

Ce contine?
 
Pulpa dovleacului, compacta si dulce, are proprietati laxative, diuretice si racoritoare. Dovleacul contine: apa (cca 95 %); betacaroten, in cantitate semnificativa; vitamina E, care actioneaza si ea ca un antioxidant, vitamina C si vitamine din grupa B; saruri minerale (in seminte), cum sunt cele de fier, de fosfor, de potasiu, de magneziu si de zinc; cucurbitina (in seminte), un aminoacid ale carui proprietati, pe vremuri se folosea pentru eliminarea teniei si a viermilor intestinali. Energie: 18-34 kcal la 100 de g.

 

Preparare

Pulpa de dovleac poate fi preparata ca fel de mancare sau utilizata ca ingredient in supe de legume, orez si diverse mancaruri, ori ca umplutura in aluaturi (tortelli cu dovleac); este indicate ca fruct zaharisit pentru mostarda si din ea se obtine si un gem original. Semintele de dovleac, prajite si sarate stimuleaza pofta de mancare.

 

Pentru obtinerea unui efect laxativ, se bea dimineata pe stomacul gol o ceasca de suc de dovleac.

 

Slabiti cu dovleac!
 
Incercati cura de mai jos. Pe langa kilogramele pierdute, va veti alege si cu un ten sanatos si hidratat, pregatit sa treaca cu bine testul anotimpului rece. Nutrientii, fibrele si vitaminele continute in dovleac va vor ajuta sa ramaneti in forma in timp ce urmati cura. In plus, dovleacul este si un bun detoxifiant pentru organismul dvs.

 

Elementul esential al dietei e bautura din dovleac, care trebuie preparata in fiecare dimineata. Cum o preparati? Pentru o portie zilnica taiati marunt 500 g de pulpa de dovleac, acoperiti-o cu apa si fierbeti-o pana cand se inmoaie. Apoi mixati si consumati-o proaspata.

 

Cura dureaza 7 zile; poti slabi 5 kg.

Exemplu de meniuri:

–    Ziua 1. Mic de dejun: bautura din dovleac, 2 felii de paine neagra cu sunca de pui. Gustare: 300 dovleac copt. Pranz: 250 g dovleac fiert, 150 g carne fiarta de pui. Gustare: un mar. Cina: salata verde cu o lingurita de ulei si zeama de lamaie.

 

–    Ziua 2. Mic de dejun: bautura din dovleac, un ou fiert. Gustare: 300 g dovleac copt. Pranz: 200 g friptura de vita, salata verde cu zeama de lamaie. Gustare: o banana. Cina: o cana de lapte, 2 biscuiti dietetici.

 

–    Ziua 3. Mic de dejun: bautura din dovleac, 200 g branza de vaci degresata.Gustare: 300 g dovleac copt. Pranz: 250 g dovleac fiert, 150 carne fiarta de vita. Gustare: 130 g iaurt natural. Cina: 200 g seminte de dovleac, neprajite.

 

–    Ziua 4. Mic de dejun: bautura din dovleac, 130 g iaurt natural. Gustare: 300 g dovleac copt. Pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie. Gustare: un grepfrut. Cina: o cana de lapte, doi biscuiti dietetici.

 

–    Ziua 5. Mic de dejun: bautura din dovleac, un ou fiert. Gustare: 300 dovleac copt. Pranz: 250 dovleac fiert, 150 g carne fiarta de vita. Gustare: 130 g iaurt natural. Cina: 200 g branza de vaci.

 

–    Ziua 6. Mic de dejun: bautura din dovleac, 130 g iaurt natural. Gustare: 300 g dovleac copt. Pranz: 200 g branza de vaci cu mamaliga. Gustare: un mar. Cina: 200 g seminte de dovleac, neprajite.

 

–    Ziua 7. Mic de dejun:  bautura din dovleac, 2 felii de paine neagra cu sunca de pui. Gustare: 300 g dovleac copt. Pranz: 250 g dovleac fiert, 150 g carne fiarta de vita sau pui.Gustare: un grepfruit. Cina: salata verde cu zeama de lamaie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *