Cum vrea Sergiu Hossu să le dea o „ţeapă” colegilor de alianţă din USR, folosindu-se de ei

Este surprinzătoare ascensiunea lui Sergiu Hossu, fostul şef al Rosal Cluj, care a ajuns, peste noapte, şeful PLUS Cluj, în condiţiile în care acesta a zgrepţănat multă vreme şi la uşa USR, nefiind primit din cauza unor conexiuni din trecut cu Dosarul „Apostu” de la DNA.

Însă Sergiu Hossu joacă un rol mult mai amplu în toată desfăşurarea aceasta de evenimente, fiindcă este originar din Sălaj, judeţul de baştină al „Vulpii” şi al lui Cioloş, iar tatăl său (nici o surpriză) a fost securist.

Asta ar fi de natură să ameţească posibilele îngrijorări ale lui Dacian Cioloş despre loialitatea lui Sergiu Hossu. Însă, structural, Sergiu Hossu joacă doar pe „persoană fizică”, pentru propriul său interes.

N-a fost văzut niciodată participând în campannii comunitare sau electorale, n-a fost prezent la nici o şedinţă de CL sau CJ ca membru al PLUS, sau ca cetăţean al urbei şi al judeţului, interesat de cum se toacă banul public şi cum se face administraţie (că tot se vrea politician). Planul adevărat al lui Sergiu Hossu este să se folosească de forţa electorală a USR Cluj care, împreună cu PLUS, poate să dea circa 10-12 consilieri locali. Lucru îngrijorător pentru Boc. Fiindcă Boc are mari reţineri în privinţa puterii pe care o poate câştiga în CL Cluj, USR Cluj. Partid care nu va fi ca şi UDMR - un partid slugă la dispoziţia maşinii sale de vot.

Fiindcă Boc ştie politică, acesta l-a trimis pe Daniel Buda la înaintare şi la negocieri cu Sergiu Hossu pentru a-i propune o alianţă subterană prin care PNL să nu se opună prea tare la impunerea lui Sergiu Hossu ca viceprimar, când va fi să fie, urmând ca acesta (Hossu), cu care Boc a colaborat atât de bine pe vremea Rosal, să fie lăsat să preia Primăria peste 4 ani. Lucru pe care Boc i l-a promis şi lui Tarcea, adormindu-i simţurile şi distrugându-l politic.

Însă şi Boc are o problemă: Hossu nu e Tarcea. Îl cunoaşte perfect pe Boc, chiar şi cu umbrele sale şi cunoaşte toate dedesupturile administraţiei locale. Dacă îi va veni mănuşă pe ceea ce-şi propune, ca un Sergiu Păturică, Hossu se va folosi de munca din campania electorală a USR şi apoi va da cu flit Alianţei.

Adauga comentariu