Cum vor arăta la primăvară terasele din Piața Muzeului?

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 10 decembrie se află un proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a terenurilor destinate amplasării teraselor din zona pietonală Piața Muzeului și străzile adiacente.

Prin licitație publică, terasele vor fi închiriate până la data de 14 noiembrie 2023, fără posibilitate de prelungire. Prețul minim al închirierii este de 47 lei/mp/lună (valabil pentru luna octombrie 2019, reactualizat la rata inflației).

Caietul de sarcini specifică anumite condiții pe care vor trebui să le respecte cei care închiriază terasele care vor avea, conform documentului Primăriei, un aspect unitar, minimalist.

Terasele vor trebui amenajate cu mobilier amplasat direct pe pavaj, fără podiumuri, iar mobilierul trebuie strâns în afara orarului de funcționare. Este interzisă amenajarea pe terase a utilajelor frigorifice, agenții economici nu au voie să împrejmuiască terasele, nici măcar cu ghivece. Mobilierul trebuie să fie din lemn, metal și materiale textile, fiind excluse mesele sau scaunele din plastic. Umbrelele vor fi de culoare deschisă (crem, alb), uni, fără însemne publicitare. Comercianții nu vor avea voie să utilizeze sisteme de sonorizare, nu vor putea difuza muzică, emisiuni tv etc. Pe spațiul public nu se vor amplasa tejghele de bar, platforme sau podiumuri.

Piața Muzeului va fi mobilată numai pe latura nordică, fiind lăsat un degajament în jurul obeliscului. Mesele nu vor depăși frontul de vest al străzii Vasile Goldiș, pe care va exista un singur șir de mese. Pe strada Matei Corvin se va amplasa un singur rând de mese lângă frontul vestic.

Conform caietului de sarcini, terasele din Piața Muzeului vor oferi, până în anul 2023, o atmosferă liniștită, fără muzică, meciuri de fotbal sau alte surse audio, un mobilier urban integrat specificului istoric al zonei, fără reclame și amenajări inestetice. Rămâne de văzut cum vor respecta comercianții condițiile asumate prin contractele de închiriere.

Adauga comentariu