Cum va arăta parcul de la Teatrul Național după modernizare. Lucrările au început. Ziar de Cluj a semnalat de nenumărate ori starea de degradare a locului – FOTO

Lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare din spatele Teatrului Național au început. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Tarcea, pe pagina sa de Facebook. Ziar de Cluj a bătut obrazul administrației publice locale de nenumărate ori cu privire la starea de degradare a acestui parc situat în zona ultracentrală a orașului.

“La începutul acestei săptămâni s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Parcul are o suprafaţă de peste 1,2 hectare și cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Termenul de execuție este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional”, a anunțat Tarcea.

Citește și:

Parc-pericol public: În așteptarea modernizării, rămâne delăsarea

Proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Citește și:

O parte din copacii din Parcul Ștefan cel Mare vor fi tăiați. Boc spunea anul trecut că va fi cu ochii ca pe butelie

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:

- eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și

înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;

- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;

- realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;

- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;

- amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;

- instalarea sistemului de irigații automatizat;

- amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;

- toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;

- amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic.

Adauga comentariu