Cum va arăta noul Spital de Copii din Cluj. A fost desemnat câștigătorul concursului de soluții

Ordinul Arhitecților din România a anunțat câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectarea viitorului Spital Monobloc de Copii, investiție realizată de Consiliul Județean Cluj.

PREMIUL I – Proiect nr. 119 – EB2026 – PLANHO CONSULTORES. S.L.P. , PROFESSIONAL LIMITED COMPANY în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ S.R.L.
Autori principali: PLANHO (architects) Enrique Vallencillos Segovia, Manuel Perez Hernandez
Coautori: Mara Victoria Vergu-Bogoescu, Matei Bogoescu, Radu Costăchescu, Tudor Costăchescu
Colaboratori arhitectură: Alfonso Fernandez Sanchez, Alejandro Vallencillos Portillo, Ildefonsa Rodrigues Martinez
Colaboratori specialități: Andrei Aioanei.

Valoarea premiului I este de 31,7 milioane de lei. Contrucția propriu-zisă a spitalului cu servicii pediatrice integrate ar putea demara pe parcursul anului 2022.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va funcționa ca o structură independentă, cu adresabilitate regională, fiind primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Prin acest demers, Autoritatea Contractantă își propune dezvoltarea unui centru de servicii medicale și de cercetare în domeniul pediatriei și care joacă, totodată, rolul unui catalizator urban, într-o zonă aflată în proces de urbanizare.

Primul de acest tip din România, noul edificiu medical ultra-modern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Unitatea cu profil regional va avea nu mai puțin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și, respectiv, 65 de paturi pentru însoțitori. 

 

 

Adauga comentariu