Cum sunt irosiți banii clujenilor: o bandă dedicată este reparată de RADP în fiecare an

Banda dedicată transportului în comun de pe Bulevardul 21 Decembrie are din nou nevoie de reabilitare. De fapt acea porțiune de asfalt a trebuit reabilitată în fiecare an. RADP, firma primăriei nu reușește să realizeze o lucrare care să țină mai mult timp.

Primăria Cluj-Napoca a îceput amenajarea benzii dedicate transportului în comun de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 în 2017. Încă de atunci lucrările au fost prost executate deoarece asfaltarea a fost făcută pe ploaie, iar materialele folosite nu au fost de cea mai bună calitate.

În 2018, așa cum era de așteptat, asfaltul a cedat, iar primăria, prin RADP a dispus realizarea unor lucrări de remediere a asflatului de pe banda dedicată. La acea vreme, primăria dădea vina pe lucrările executate de Delgaz Grid.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că în perioada 22-24 iunie 2018 se vor executa lucrări de remediere a părții carosabile pe banda dedicată transportului în comun de pe Bd. 21 Decembrie 1989, tronsonul cuprins între str. Cuza Vodă și str. David Ferenc (zona Sora), ca urmare a cedărilor apărute pe lucrarea de investiții de înlocuire rețea de gaz, beneficiarul lucrărilor fiind Delgaz Grid. Aceste lucrări se vor execută de firma care are lucrarea în garanție”, anunțau anul trecut reprezentanții municipalității.


Acum, un an mai târziu, asfaltul de pe banda dedicată este din nou deteriorat. De această dată, banda nu va mai fi reparată deoarece intră într-un proiect amplu al primăriei ce vizează modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989. \vor fi realizate benzi dedicate transportului public în comun, se va extinde spațiul pietonal, iluminatul public și va fi montat mobilier urban. Lucrările sunt programate să înceapă abia în primăvara anului viitor. Valoarea proiectului este estimat la 56,3 milioane lei, iar lucrările vor dura 15 luni.  

Primăria Cluj-Napoca investește milioane de lei în mijloace de transport moderne, dar nu este preocupată și de drumul pe care acestea circulă zilnic. Autobuzele ajung să se deterioreze câte puțin în fiecare zi datorită condițiilor proaste în care se găsește banda dedicată din zona centrală.

Adauga comentariu