Cum stau viceprimarii Clujului în declarația de avere? Bijuterii de 45.000 de euro, apartament primit prin donație și sute de mii de euro prin conturi

A venit rândul viceprimarilor Dan Tarcea și Olah Emese să-și publice declarațiile de avere pe 2019. Ziar de Cluj a analizat aceste declarații și vă prezintă informațiile. 

Declarația integrală de avere a lui Dan Tarcea poate fi consultată aici: CLICK 
Declarația de avere a Emesei Olah poate fi consultată aici. Nu spunem integrală, căci lipsește o pagină interesantă: CLICK

Olah Emese, simbol al modestiei (până apare și pagina lipsă din declarație)

Olah Emese, viceprimarul din partea UDMR, începe în forță declarația de avere printr-un apartament primit prin donație în Florești, de 94 mp. Cum informația e confidențială, nu vom cunoaște niciodată cine e donatorul. Sperăm că nu Viktor Orban. La categoria terenuri, Olah stă prost, în sensul că nu deține conform declarației nici măcar un metru pătrat. Politicianul se laudă totuși cu un autoturism Opel Astra din 2010 și o motocicletă Suzuki din 2000. Destul de interesant, lipsește pagina 3 din declarație (sperăm că e doar o eroare), astfel că nu știm momentan cam ce depozite bancare are doamna. Anul trecut stăteau liniștiți în conturi aproximativ 15.000 de euro și 70.000 de lei. 

Despre venituri, Olah Emese trăiește din leafa de la Primăria Cluj, 133.380 RON pe an, dar a încasat și 3903 din meseria de avocat. La capitolul datorii, Emese Olah stă bine, fiind pe zero.

Dan Tarcea ridică ștacheta

Pentru un viceprimar, Dan Tarcea nu o duce rău. Totuși, trebuie menționat că Tarcea are un trecut de fin afacerist. Mai mult, este căsătorit cu o cunoscută avocată din oraș. Pentru început, reamintim că Dan Tarcea e acționar la SC RONIV SRL și SC D&T INTERMED SRL. După cum se poate vedea în declarația de avere, familia Tarcea deține nenumărate terenuri și imobile.

Față de anul trecut, președintele PNL Cluj a mai construit o casă de 119.18 MP, însă nu și-a reînoit flota auto. A rămas fidel unui ATV Suzuki, unui Fiat din 1967 și unui VW Golf din 2012. La fel ca în anul 2018, deține bijuterii și ceasuri de 45.000 de euro și a făcut puțin profit prin vânzarea unui apartament cu 129.900 de euro. Dacă Olah Emese nu pare pasionată de interacțiunea cu băncile, Tarcea este as la acest capitol.

Are mai multe credite, undeva la 190.000 de euro (a reușit să stingă un credit de 100.000 de euro la Volksbank), și depozite, aproximativ 340.000 de lei. Revenind la venituri, Tarcea trăiește din salariul de la Primărie, asemeni lui Olah Emese, dar se bazează și pe venitul soției avocat, mai exact 88.375 de lei în ultimul an. 

Adauga comentariu