Cum se risipeste banul public in Consiliul Judetean Cluj

Desi are printre cei mai putini angajati, in comparatie cu institutiile omoloage din tara, Consiliul Judetean Cluj reuseste sa cheltuiasca cat nu pot toate celelalte la un loc. Cheltuielile comparative ale consiliilor judetene din Romania pentru diverse servicii plaseaza Clujul pe un loc fruntas. Din nefericire, insa, in acest caz nu e o lauda, ci o dovada clara de incompetenta, coruptie si risipirea banului public.

Consiliul Judetean Cluj are 110 angajati, spre deosebire de alte institii de gen din tara, care au, in medie, 150 de salariati. La unele dintre ele lucreaza chiar si 200 de oameni – asta se intampla in Arad, Iasi si Suceava. Judetul Prahova e campion la aceasta categorie – la Consiliul Judetean Prahova lucreaza 220 de angajati.

Cu toate acestea, fondul de salarii al Consiliului Judetean Cluj a fost, in 2013, de trei ori mai mare decat cele ale judetelor Maramures, Satu Mare sau Valcea, care au mai multi angajati decat Clujul. Anul trecut, CJ Cluj a avut un fond de salari de 6.850.000 de lei.

In 2014, fondul de salarii al Coniliului Judetean Cluj a fost de 6.358.000 de lei. Adica de aproape patru ori mai mare decat al Consiliului Judetean Satu Mare.

In 2013, cu o suma achitata de 8.134 de lei, consumul de apa al CJ Cluj a fost de trei ori mai mare decat al judetelor Bihor, Gorj, Ialomita si Satu Mare. Cu toate acestea, exista judete care au platit zeci de mii de lei pentru apa consumata in institutie. Vasluiul, de exemplu, a decontat peste 80.000 de lei doar pentru acest serviciu.

In 2014, consumul de apa a crescut la Cluj, iar institutia judeteana a platit 9.802 lei pentru acest serviciu. Mai mult decat judetele Bihor, Caras Severin, Gorj si Ialomita. De data aceasta, judetul Arges a urcat pe primul loc – a reusit sa plateasca peste 250.000 de lei doar pentru apa.

Pentru telefonie fixa si mobila, CJ Cluj a platit, in 2013, aproape 104.000 de lei. Adica si de cinci ori mai mult decat judetele Valcea, Salaj, Ialomita, Braila sau Giurgiu.

In 2014, tot pentru telefonie fixa si mobila, institutia a decontat 102.500 de lei. Adica tot atat cat au platit Braila, Salaj, Ialomita si Valcea la un loc.

Consiliul Judetean Cluj a spart, in 2013, pe “hartie si rechizite”, peste 217.000 de lei, de cinci ori mai mult decat media nationala. Prin comparatie, consiliile judetene din Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Neamt, Olt, Salaj, Teleorman si Vaslui nici macar nu au atins pragul de 50.000 de lei pentru acest serviciu.

CJ Cluj nu s-a dezis nici in 2014, cand a cheltuit 202.500 de lei pe aceeasi papetarie. Cea mai mare suma din intreaga tara! Asta in conditiile in care consiliile judetene din Bistrita Nasaud, Covasna, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Mures, Neamt, Olt, Salaj si Vaslui nu au atins nici macar pragul de 20.000 de lei pentru acelasi serviciu.

Pentru Asigurari RCA si Casco, in 2014, Consiliul Judetean Cluj a cheltuit peste 10.000 de lei, mai mult decat Aradul, Argesul, Botosani, Braila, Covasna, Giurgiu, Ialomita, Olt, Salaj si Valcea. In unele dintre cazuri, suma platita a fost si de doua ori mai mare.

Pentru “mentenanta, reparatii si intretinere” in anul 2013, Consiliul Judetean Cluj a platit 594.000 de lei. Adica tot atat cat au platit, la un loc, judetele Arges, Bihor, Braila, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Maramures si Tulcea.

In 2014, pentru acelasi serviciu costistor, CJ Cluj a decontat 732.200 de lei, adica tot atat cat au platit judetele Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Braila, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea si Maramures la un loc.

In 2013, angajatii Consiliului Judetean Cluj au cheltuit 47.200 de lei pentru “abonamente la diverse publicatii”. Arad, Botosani, Dambovita, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Mures, Sibiu si Vaslui nu au atins nici macar pragul de 10.000 de lei.

In 2014, suma alocata publicatiilor diferite a scazut la jumatate: 24.000 de lei. Adica si de 10 ori mai mult decat judete ca Arad, Botosani, Braila Calarasi, Covasna, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Salaj, Sibiu, Suceava si Vaslui.


 

 

Comentarii

Ducu

13.01.2015 09:05

asa. si ?!?  

jurnalisti-de-t...

14.01.2015 22:48

Corelatii de 2 bani.V-ati gandit ca daca sunteti din Cluj sa legati si voi Clujul cumva de studiul asta.Studiu superficial si amatoricesc fara pic de obiectivism. Prezentati niste cifre fara a intelege ce se afla in spatele lor (nu stiti cum sunt tratate cheltuielile in fiecare contabilitate, ce suporta fiecare consiliu judetean etc.). Cifre pentru CJ Cluj nici nu apar in documentul mentionat de voi. Ce siguranta avem noi cititorii ca voi, jurnalistii-de-turkish-delight, ati luat cifrele corecte de la Cluj si le-ati prezentat corespunzator...Sunt abateri mult mai "saritoare in ochi" in alte judete, nici nu le pomeniti.Comparatiile le faceti cu ce va convine voua. Mi-e scarba. Alt lobby mascat pentru Seple? Las ca el sigur e un manager mai bun. Are scoala baiatu'... Am ras!!! :-))) 

Adauga comentariu