Cum se repetă istoria: derbedeii, din nou la putere - prin votul proștilor, al inculților și prin lipsa de implicare a imparțialilor

Scria părintele Nicolae Steinhardt în 1937, la Paris fiind:

"Trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi.”

“Imparțialii și încerezătorii”, cei care doar „înregistrează și tac, “sunt cei mai vinovaţi”.

La ultimele alegeri, 61% dintre români au ales să se joace de-a imparțialii și încrezătorii în salvarea individuală și nu s-au prezentat la vot. Ei sunt adevărații vinovați a ceea ce se întâmplă acum, nu derbedeii care au năvălit de jos în sus la conducerea țării din cauză că li s-a deschis calea prin votul proștilor, al inculților și prin lipsa de implicare a imparțialilor.

La fel și acum.

După un an de guvernare, cu două guverne auto-trântite din cauză că premierii nu au mai răpuns întocmai și la timp voinței lui Liviu Dragnea, după înăsprirea regimului fiscal mai rău ca pe vremea fanarioților, cu o monedă națională prăbușit la cote nemaiîntâlnite până acum în raport cu valutele (ceea ce înseamnă inflație), după creșterea prețului creditelor și nici măcar o promisiune din campania electorală îndeplinită, PSD ar fi votat de 42% dintre românii care se mai duc la vot. Căci, în continuare, doar 57% dintre dintre responsabilii votanți români și-au exprimat o opțiune de vot. Restul de 43% au alte preocupări: se pișă pe el de vot.

În anii ‘30 ai secolului trecut, votul analfabeților i-au adus la putere pe toți derbedeii Europei, în lipsa implicării deștepților cu bun simț.

Ce mizerie ne pregătesc derbedeii secolului nostru, sub legitimitatea votului analfabeților și proștilor, vedem acum.

Poate nu e prea târziu ca imparțialii să nu se mai pișe pe el de vot data viitoare și să nu se mai complacă în jocul a tot felul de asistați mintal care se dau educați și cu școală.

Comentarii

M*ie PSD

22.01.2018 10:27

M*ie PSD https://www.youtube.com/watch?v=i2s4ZJ07zxU

Tudor

22.01.2018 11:43

Frumos articol, felicitari 

A na Sat

22.01.2018 22:27

ca in ziua de azi pcr-ul ar mai lua 43 de procente e o idiotie. dar nu asa departe de adevar - cca 36-37 %. si tocmai de aia, Herr praesident le-a dat ''sec" la poate cea mai proasta dintre fufele social -democrate, ca imbecilii si ramolitii sa o duca extrem de greu, sa ii dezvete odata de vot cu comunistii. Dar ce te faci cu ...hetnicii, care stiu instinctiv ca pezedeu e cu ei si ai lor, pe filiera tatucului cu mustata, si asta tocmai acum, cind Czarul pitic e din ce in ce mai agresiv, inclusiv prin releul de la Budapesta. Vremuri grele sa fii roman si caucazian in tara asta !

catargiu vasile

31.01.2018 14:32

Cine intra sa cumpere dintr-un magazin  ce nu are decat cinci marfuri la vanzare...si nici una nu ii e de folos?...De ce zic asta?...Pentru ca legea electorala completata cu legea partidelor FIX in asta a reusit sa transforme alegerile...intr-un magazin de vechituri  cu produse fara nici o valoare...Care e soarta unui astfel de magazin?...Cu certitudine  falimentul.Sistemul sufera de LIPSA DE LEGITIMITATE cu toata democratia"consolidata"  clamata de o minoritate,votata de alta minoritate (18,7%)... Aceasta pseudomajoritate( desi ii place s-o creada) nu  reprezenta  niciodata vointa intregului popor... dar se comporta ca si cand ar reprezenta-o...Altii...din ordin sau convingere... arunca VINA pe cei ce nu au vrut sa cumpere pantalonul RUPT IN CUR din magazinul de vechituri...Interesanta "concluzie". 

Liviu Alexa

31.01.2018 14:40
la ordinul cui ar scrie autorul și ar cere ca niște tefeliști să nu-și mai bată joc de propriul vot? în fond aveau marea opțiune a votării Uniunii Salivăm România...

radu

06.02.2018 08:29

absolut corect dl. Vasile!Peisajul politic romanesc este unul cu adevarat mioritic.Alegi baciul ardelean, are atitudine de sluga bleaga - vezi bocAlegi baciul muntean sau moldovean, ai hotie si bataie de joc.Aici exemplele ar umple pagina, din toate partidele.Desigur, mai poti vota oaia. Dar aia va behai cum canta berbecii. (USR SI PNL)Mai raman cainii: adica statului paralel si al BNR-ul. Dar astia s-au pisat pe ei romani si bunastarea lor. si-au facut legile lor si functioneaza cum vor ei.Bag sama, trebe sa vina un lup, care sa bage spaima in toata stana, sa il puna pe fiecare la locul lui.Dar lupii romani au devenit oi si fac parte din turma.Singurii lupi care si fac treaba cum scrie cartea, din umbra, sunt cei vestici. Fura toti si se dau deontologi pentu stana romana.NU MAI ARE SANGE-N CIUCUREL POPORUL ROMAN!Parerea mea, desigur. 

catargiu vasile

31.01.2018 16:08

De ce toti "reprezentantii" fug ca dracul de tamaie de principiile democratiei directe...cu legile PROPUSE de parlament (si nu numai) DAR validate sau invalidate DIRECT de cetatean prin referendumuri directe si facultative,cu putere de lege...ca in Elvetia?...

catargiu vasile

31.01.2018 17:47

USR ...alti "reprezedntanti"...Atat m-am saturat de reprezentanti...incat nici bine nu mai vreau sa-mi faca nimeni...fara consintamantul meu.

Haytosy

22.07.2018 06:59

PETRICU ALEXE-CRISTIAN

Adauga comentariu