Cum se încarcă în camioane gunoi „mixat” la rampa RADP și ce se mai întâmplă la CMID

Activistul de mediu Szakats Istvan a postat pe rețele de socializare un nou material video despre problemele de la rampa de gunoi a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. În imagini se observă cum se încarcă, în camioane, gunoi atât sortat cât și nesortat, mai exact într-un camion ajunge gunoi amestecat.

Redăm integral mesajul postat de activistul clujean de mediu:

Oau, Clujul a început să-și care gunoiul. Și la CMID. Dar nesortat. Ilegal penal, și cu steag roșu de la UE. V-au zis mai marii Clujului că totul e în regulă? V-au prostit la mare artă. Din nou.

Detalii. În 7 pași.

După un deceniu de tergiversări, cu dosare DNA, cu zeci de termene încălcate și răs-încălcate, cu inaugurări fake și un camion întreg de gunoi depus “de demo” la CMID pe care a și trebuit s-o și curețe apoi cu coada între picioare, iată, în sfârșit, Clujul a început să-și care gunoiul… la CMID.

Am observat activitatea acum câteva zile, și deci, normal, așteptam fanfara celestă - doar e ultima săptămână a campaniei electorale, și vorbim de “cea mai mare investiție a Clujului” - apud Alin Tișe. Dar n-a fost nimic. Nimic. Tăcere completă. Ca atare, am devenit suspicios. Ceva nu e în regulă. Cum să rateze mai marii Clujului EXACT această comunicare a gloriei ,“ne-am ținut de cuvânt”, “Clujul, pe următoarea treaptă”, și FIX pe tema care au fost beșteliți un deceniu întreg, din toate părțile? Așa că, m-am dus pe teren. Iată ce-am găsit.
De departe deja vizibil, o bulibășeală totală la depozitul RADP, cu perimetrul autorizat pentru depunerea gunoaielor depășit grosolan, în toate părțile. Dar asta ar fi cea mai mică problemă. Am mai sesizat-o pe asta și acum câțiva ani, la fel și Garda. Dar lucrurile cele mai interesante se relevă studiind imaginile în detaliu.

1. Un buldoexcavator bagă de zor, pe modelul o cupă din stânga (gunoi brut) o cupă din dreapta (gunoi “poate” sortat) în ditai camioanele care se duc în șir indian. La CMID. Sau la Oradea.

3. La Oradea?? Poi nu e deschis CMID-ul? Conform politicului, ba daaaa, desiguur, toată ziua. Conform realității în schimb, o parte din gunoiul Clujului DA, se duce în continuare la Oradea. Pe banii Clujului. Cu Centrul cică deschis. Mvai. Dar problema penală e alta.

4. Deci la Oradea?? Dacă pui gunoiul așa în camion, precum se vede - o cupă din stânga, o cupă din dreapta, deci în CEL MAI BUN CAZ gunoi mixat - de ce ai duce gunoi tratat la Oradea? E stupid, bașca ilegal. Locul lui e la CMID!

5. La CMID?? Poi dacă îl duci la CMID, ce caută gunoiul netratat la CMID? Pentru asta ar trebui suspendată DIRECT autorizația integrată de mediu. Alo, Garda de Mediu? Agenția pentru Protecția Mediului? Corpul de Control al Ministerului Mediului? UE? Domnul Pantelimon? Domnul Tișe? Domnul Boc? Alo? Vă autosesizați? Aha.

6. Bonus.Ca să obțină autorizația integrată de mediu, Pantelimon - directorul RADP - a dat-o în scris că are capacitatea necesară de-a prelucra deșeurile Clujului. Dar nu a orașului. A întreg județului. Vi se pare că pe banda transportatoare din imagine - așa firavă cum este și din când în când încărcată - tocmai trece gunoiul brut al întregului județ? Exact.

7. Bonus plus. Conform angajamentului (politic) tot muntele de gunoi RADP va fi transportat la CMID. În 2 ani. Pe banii municipiului. Dar, muntele ăsta de gunoi este gunoi brut. Care deci, conform legii, trebuie trecut TOT prin aceași bandă transportatoare. Când, tată? Că asta nu duce nici cât intră acum la RADP.

Șmecheria de cinci stele continuă.

Adauga comentariu