Cum să strici idei bune pe needucaţii Clujului?

Ştirea săptămânii trecute este că expoziţia cu Luna gonflată din Biserica Piarştilor s-a închis publicului. Nu pentru că piariştii ar fi nişte încuiaţi şi ar fi făcut scandal că s-a „permis” expunerea unui obiect „păgân” în altar, ci din cauză că needucaţii Clujului care s-au îmbulzit nu ca să înveţe ceva, ci doar să-şi ţuguie botoxul în selfie-uri, şi-au făcut din lăcaş ghena personală de gunoi.

Cât de distrus în educaţâia primită de la mă-ta şi tac-tu să fii şi numai să intri într-o Biserică cu un pahar de vin fiert sau de cafea în mână, este una dintre discuţii. Dar cât de neterminat şi de neusprăvit ca om să fii să-ţi verşi cafeau şi vinul în altar sau să te prefaci că ţi-ai uitat „pă’ăruţul” gol acolo?

Un tânăr soarbe cu poftă dintr-un pahar de vin fiert luat din Târgul de Crăciun. „Pe frigul ăsta îi numa’ bun”, îi transmite amicului său.  Blițurile te orbesc și e gălăgie. Încerci să-ți asculți gândurile și auzi în fundal, asurzitor, un cor care vociferează, precum într-un local din centru.

Organizatorii acestul Muzeu al Lunii, în loc să le bată obrazul cocalarilor care au distrus această idee de deschidere (apropos, Biserica Ortodoxă, ce Greco-Catolocă, de ce nu au fost implicate în proiect? Tuşeau?), să arate cât de needucaţi sunt mare parte dintre cei care au vizitat expoziţia, au preferat să dea un comunicat despre decizii luate „pentru a respecta gazdelor noastre dorința de a se bucura în liniște de slujbele religioase”.

De luni se reiau vizitele. Iar vizitatorii sunt traşi uşor de mânecuţă: „vă reamintim că există niște reguli de minim bun simț pe care vă rugăm să le respectați dacă doriți să vizitați de luni încolo instalația”.

În realitate, expoziția a fost închisă după ce mai mulți neisprăviţi au vărsat cafele și băuturi alcoolice într-un altar.

Poate s-au suplimentat oamenii de ordine, de aceea s-a redeschis expoziţia. Că de educat ce n-a fost educat până la vârsta alcoolului în freză, nu se mai poate educa.

Adauga comentariu