Cum sa scapam de barbia dubla

Obrajii flasci si barbia dubla sunt consecintele mancatului peste masura, care duce la acumularea de grasimi in partile inferioare ale fetei. Daca barbia dubla apare in anii tineretii, trebuie sa se stie ca persoana respectiva are intre 6-10 kilograme in plus. Alte cauze sunt incovoierea si obiceiul de a tine mereu capul plecat si dormitul pe perne moi inalte.
Prevenire. Pentru a preveni barbia dubla: controlati-va periodic greutatea; consumati mai multe fructe si legume; mergeti cu umerii drepti, cu gatul intins si nu tineti capul in jos; dormiti pe o perna joasa sau cilindrica asezata sub gat. Nu va legati cu panglici sau benzi elastice muschii de sub barbie inainte de culcare. Este adevarat ca dimineata muschii respectivi sunt usor ridicati, dar experienta arata ca acestia se obisnuiesc treptat cu “sprijinul” si inceteaza sa mai lucreze.

 

Exercitii si proceduri pentru intarirea muschilor fetei si ai gatului:

 

1.Indreptati-va de 3-5 ori pe zi spatele, ridicati-va capul si intoarceti-l spre stanga si spre dreapta. Executati exercitiul foarte lent, de 20 de ori.

 

2.Lasati cat mai mult posibil capul spre piept, apoi indreptati-l spre sapte. Pentru a nu ameti, asezati-va sau sprijiniti-va de ceva. Repetati lent, de 20 de ori.

 

3.Stand pe scaun, proptiti-va coatele pe masa si sprijiniti-va barbia cu palmele. Aplecati capul inainte, incercand sa invingeti rezistenta palmelor. Apoi relaxati-va. Repetati de 15 ori.

 

4.Frictionati-va muschii de sub barbie si partile inferioare ale fetei de cateva ori pe zi, folosind urmatoarele doua miscari de masaj: 1. plimbati-va cu atingeri usoare degetele pe partea inferioara a maxilarului spre ureche; 2. loviti barbia dubla, faringele si partea inferioara a obrajilor cu miscari rapide si usoare ale varfurilor degetelor.

 

5.Proceduri si comprese cu apa:
- dimineata si seara, udati-va si masati-va gatul cu apa rece sau cu infuzie  din plante medicinale (musetel, sunatoare, menta, coada soricelului, albastrele, flori de tei;
- comprese din sare iodata: dizolvati trei linguri de sare in doua cani de apa, incalziti-o, inmuiati in solutie si aplicati-o pe locurile cu probleme de pe fata si de sub barbie timp de 1-2 minute;
- loviti energic muschii de sub barbie cu o batista inmuiata in solutie de sare, racita cu cuburi de gheata. Inveliti-va palmele cu batista sau folositi un procedeu cunoscut: prindeti cu ambele maini marginile batistei, astfel ca mijlocul ei sa atarne. Intindeti batista brusc si partea atarnata va va lovi sub barbie;
- folositi o data pe saptamana comprese contrastante cu plante: schimbati de 5 ori batista rece ca gheata cu una fierbinte. Fiecare trebuie tinuta pe fata si sub barbie circa un minut.

 

Rezultatele vor aparea dupa 3-4 saptamani – durata minima pentru intinderea muschilor care pot fi tinuti sub control prin exercitii precise (efectuate de cel putin 3 ori pe zi) sau proceduri cu apa (1-2 ori pe zi).Adauga comentariu