Cum să mai toci degeaba niște bani publici. Viceprimarul Tarcea pregătește studiu de prefezabilitate pentru metrou, un proiect care nici în 10 ani nu va demara

Viceprimarul Dan Tarcea ține cu dinții de ideea realizării unui metrou în Cluj-Napoca. Marți dimineața, la un post de radio local, a vorbit din nou despre metrou. Acum a ajuns la faza elaborării studiului de prefezabilitate ca să fie pregătit pentru cei care vor veni după el, peste vreo 10 ani. Tarcea uită însă că studiile de prefezabilitate și fezabilitate au o valabilitate limitată. Nu sunt valabile pe viață și nici nu se transmit ca titlurile regale din tată în fiu.

 

Viceprimarul vorbește despre despre studiu de prefezabilitate, dar nu are niciun leu alocat în bugetul local. Se mândrește totuși că este un proiect unic în România ceea ce vrea el să facă. Se pare că niciun primar nu a mai visat atât de adânc ca și Tarcea, până în străfundurile pământului, de unde să scoată un metrou.

 

“Suntem în procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru studiul de prefezabilitate pentru că trebuie să îl pregătim și peste 5 sau 10 ani când și cine va fi atunci să fie pregătit să poată să îl implementeze. Sigur că va trebui să avem și o hotărâre de Consiliu Local în acest sens pentru că nu avem alocați banii în bugetul pe anul acesta, dar sigur că putem lucra înainte la pregătirea caietului de sarcini pentru a nu mai pierde timpul cu elaborarea caietului de sarcini pentru că este un caiet de sarcini foarte greu, unic în România pentru că nu s-a mai făcut un caiet de sarcini pentru metrou, având în vedere că doar Bucureștiul are metrou și îl are făcut de câțiva zeci de ani buni, de aceea trebuie să fim foarte atenți la elaborarea caietului de sarcini pentru că nu este o muncă ușoară ca și la pasajul subteran sau suprateran, a fost o muncă destul de lungă, dar ne ocupăm și colegii mei se ocupă de elaborarea caietului de sarcini și de studiul de prefezabilitate pentru metrou”, a afirmat Tacea.

Nu sunt bani nici pentru studiul de prefezabilitate, nici pentru nimic altceva care ar putea ajuta la realizarea metroului. Dan Tarcea se bazează pe Uniunea Europeană.  

“Banii vin de la Uniunea Europeană, discutăm de 138 milioane euro, fără TVA, banii nu trebuie luați de la sănătate, de la învățământ, ci Guvernul trebuie să facă acest minim efort de a aloca acești bani pentru Cluj”, a mai spus Tarcea. 

Comentarii

John

12.09.2017 13:08

Viitorul este in aer cu avionul si teleportarea.ar trebui si un astfel de studiu cu piste in floresti, baciu ptr oznuri si in centru binenteles.

Adauga comentariu