Cum sa castigi aproape 1.000 de euro pe luna de la stat, din doua surse: seful parcarilor din Cluj-Napoca este si consilier local la Turda

Calitatea de membru PD-L i-a adus clujeanului Florin Bugnar doua functii publice de mare cinste si primeste salariu de la doua primarii. Concomitent, el este directorul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor (SPILAP) si consilier local la Primaria Municipiului Turda. 

Potrivit declaratiei de avere completata in 2014, Florin Vasile Bugnar a castigat anul trecut de la Primaria Municipiului Cluj-Napoca, pentru munca sa in calitate de director executiv al SPILAP suma de 42.468 de lei, plus 6.651 de lei de la Consiliul Local Turda. In total, salariul sau lunar de bugetar a fost de 4.093 de lei. In aceeasi declaratie mai apar doua apartamente pe numele sotiei, unul in Turda si celalalt in Cluj-Napoca, doua autoturisme, un Nissan si un Opel, precum si un credit de 75.000 de euro.

“Nu este incompatibil, pentru ca nu e functionar public. Face parte din personalul contractual. Era incompatibil daca era consilier local la primaria din Cluj-Napoca. E alta unitate administrativ-teritoriala, nu poate influenta cu nimic. La asta se refera incompatibilitatea: cand ai doua functii, una politica si alta administrativa poti influenta, fiind in aceeasi unitate. Daca nu, nu ai cum”, a precizat Valer Suciu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica. 

Pe de alta parte, liderul de sindicat nu vede cu ochi buni apartenenta politica a lui Florin Bugnar. 

“Eu nu incurajez chestiile astea. In primul rand, eu nu sunt de acord ca cei care lucreaza in administratie sa faca politica. Sa faca politica politrucii: primarii si viceprimarii si consilierii. Daca nu, s-ar putea sa se schimbe administratia si sa fie dat afara, tocmai pentru ca face parte dintr-un partid”, a atras atentia Suciu. 

Dupa cum Ziar de Cluj a scris in luna mai, raportul auditul intern realizat la nivelul serviciilor publice din primaria Cluj-Napoca evidentiaza o serie de ilegalitati constatate la Serviciul pentru Administrarea Parcarilor, condus de Bugnar. 14 angajati ai serviciului erau detasati de la diverse firme private din Cluj, iar angajatii serviciului nu inregistrau toti banii in evidenta contabila. De asemenea, directorul realiza plati in avans, dupa bunul sau plac, arata auditorii.

In urma controlului, s-a constatat ca Serviciul efectua plati in avans in mod ilegal. Directorul Serviciului Parcari, Florin Bugnar, se face responsabil si de alte nereguli, arata raportul. Spre exemplu, serviciul nu inregistra, in evidenta contabila, soldul din aparatele parkingurilor administrate de primarie. S-a mai constatat, de asemenea, ca o parte din banii incasati pentru parcari erau pastrati si inregistrati necorespunzator in casierie.

Acelasi serviciu nu a virat la bugetul local cota de 80% din sumele incasate din exploatarea bunurilor proprietate publica,in cazul parkingului de pe strada Fabricii nr. 4, pentru perioada mai-decembrie 2013. Serviciul public a virat bugetului local mai putin decat suma datorata si in cazul Parkingului Baisoara, in luna iunie 2013, se arata in raportul de audit.


Florin Bugnar nu a putut fi contactat. 

Foto: ziarul21.ro

Comentarii

Calin Macarie

31.10.2014 16:09

Asta este primaria in care primarul nu stie daca angajatii sai sunt de la partid. In aceasta primarie gunoiul de apostu a transformat functiile publice de la acest serviciu in functii contractual pentru ca sa ii indeparteze pe cei care lucrau atunci acolo, si erau functionari publici, ca sa aduc otrepele de la Turda sa-i mulga ce se mai putea. Bugnar a venit la intelegere cu vamesul de pepenari si si-a pus si amanta pe functia de director economic. Asta da satisfactie !

Hei

02.11.2014 21:57

Demisia Bugnar!

hei hei

03.11.2014 13:52

Si pentru cine nu stie si-a promovat secretara de la parcarile din cluj, care spala vasele, dna Lavinia Postolache ca sef serviciu care de altfel ar putea fi un alt subiect de presa...... cel putin interesant. Apoi de doamna de la juridic cu studii spiru haret nu mai pomenim :)))

hei hei

03.11.2014 14:04

Pentru cine nu stie si-a promovat secretara care se ocupa de spalatul vaselor la parcarile din cluj, pe postul de sef serviciu....dna postolache lavinia. Cat despre biroul juridic condus de persoane care au studiat la spiru haret nu mai diacutam. Ar putea fi un alt articol cel putin interesant :)))

hei hei hei

03.11.2014 18:54

Eu stiam ca-n Turda si gainile`s curve da amu bag de seama ca nici cocosii nu`s mai breji !

Adauga comentariu