Cum s-a transformat pagina de Facebook a Consiliului Judetean Cluj in jucaria personala a lui Mihai Seplecan

Cand se imbraca in militar, cand admira arta, cand se joaca cu tancul, cand canta la tobe, cand e serios, in sedintele de Consiliu Judetean, printre rufe murdare ori pe santiere, cu nasul in oala de mancare, cand se joaca cu mingea, la biblioteca, cand admira pantofi, iar lista poate continua la infinit – presedintele Consiliului Judetean Cluj se fotografiaza peste tot si in orice ipostaza. Nu exista deplasare la care sa nu ii fie facute cateva zeci de fotografii, care sunt apoi postate pe pagina oficiala a forului judetean. 

Cine sunt cei care il fotografiaza pe Seplecan 

Conform atributiilor angajatilor Serviciului de Relatii Publice al Consiliului Judetean Cluj, cei sapte agajati ai departamentului nu sunt obligati sa se perinde cu presedintele judetului in vizitele pe care acesta le face si, cu atat mai putin sunt obligati sa ii faca acestuia fotografii pe care sa le posteze apoi pe retelele de socializare. 

In atributiile de serviciu ale acestora sunt specificate doar urmatoarele obligatii: 

- Actualizeaza saptamanal sau de fiecare data cand activitatea Consiliului Judetean Cluj prezinta un interes public imediat, site-ul consiliului, prin difuzarea de comunicate, informari de presa etc;

- Indeplineste  functia de reprezentare a Consiliului Judetean Cluj sau a conducerii acestuia in situatiile in care acest lucru se impune: festivitati, ceremonii, inaugurari de obiective, sedinte, conferinte, colocvii, intruniri ale diferitelor institutii sau organizatii;

Cu toate acestea, cei sapte angajati ai serviciului indeplinesc, prin rotatie, functia de fotograf al intaiului om al judetului. Intr-o hotarare a Consiliului Judetean Cluj din data de 30 iulie, in atributiile angajatilor institutiei se precizeaza faptul ca acestia “realizeaza materiale de prezentare si imagine a Consiliului Judetean Cluj si materiale foto-video la evenimentele organizate de serviciu, care urmeaza a fi puse la dispozitia mass-media, a altor persoane fizice sau juridice interesate sau publicului larg, in mod direct sau prin postarea pe site-ul Consiliului Judetean Cluj pe contul de Facebook sau pe alte retele de socializare”.  

“Atributiile de realizare de materiale foto-video revin angajatilor serviciului de Relatii Publice. In fiecare zi, in functie de activitatile presedintelui, o persoana il insoteste si face fotografii. Daca sunt doua activitati pe zi, de exemplu, nu merge aceeasi persoana”, spune Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj. 

 

 

Adauga comentariu