Cum s-a plimbat pe tren alcoolistul Avarvarei cu un țap luat spaga

Colonelul pensionar Adrian Avarvarei, ala de v-am zis ca e atat de alcoolist incat a ajuns sa schioapete datorita alcoolului si probabil ca i se va taia piciorul amortit, are un trecut de poveste. Militian ca mentalitate si comportament, doar a fost CI-stul Militiei, "Avarie" s-a ocupat toata viata lui cu beutul si ciorticaielile. Ce e o ciorticaiala? O spaga marunta. Avarie afla de un primar ca are ceva in trecut sau ca are o amanta in prezent si il santaja cu aceste informatii. Ala, de disperare, platea ba mese, ba banuti la buzujeb, ba facea cadouri...

"Avarie" avea in agenda chiar un traseu trimestrial de vizite al victimelor sale. De unde stiu? Pai, odata, fiind in redactia noastra, i-am ascuns la misto agenda magica. A innebunit. A transpirat. Acolo era toata averea lui de militian. Cand i-am dat-o inapoi, i-a revenit culoarea in obrajii de alcoolist.

Dar povestea care urmeaza e de colectie. Pe la finele anilor 90, Avarie era in mari santajuri cu primarul de atunci al Bontidei, nu-i mai dam numele. Si tot voia de la el o spaga, niste carne. Primarul, satul de mizeriile lui, i-a zis: bine, ba, iti dau, dar nu am decat un țap de dat! 

Si i-a adus la Avarie țapul, atata doar ca in viu, primarul refuzand sa il taie pentru alcoolistul de Avarvarei, zicandu-i ca, daca ii trebuie țapul viu, bine, daca nu, sa futa pe ma-sa.

Avarie, lacom ca orice militian, s-a gandit ca nu e bine sa lase nicio spaga in urma, asa ca a luat țapul de funie sa se intoarca cu el in Cluj. Insa il rodea o intrebare: cu ce dracu sa duca țapul? Pana la urma, cherchelit fiind de niste beri, idiotul de colonel securist s-a urcat cu țapul, DA, DA, o sa radeti, intr-un tren care venea spre Cluj. Mai rau ca in filmele cu prosti, va dati seama, putea țapul, a innebunit controlorul, ca ce cauta cu țapul, asta i-a zis ca el e de la politie si e din confiscari, in fine, a iesit tambalau mare, nu de alta, dar oamenii au vazut faza si unii l-au recunoscut, parandu-l la Virgil Ardelean, zis si Vulpea, tartorul politiei clujene care din acea zi l-a mai avut inca cu un cui la mana pe alcoolistul de Avarie.

In fine, nu despre țap voiam sa va vorbim. Ci despre faptul ca Avarvarei se leapada de Geanta pe la colturi, injurandu-l pe moroi ca l-a bagat in gura lui Alexa si ca vrea sa se retraga din acest razboi. Prea tarziu, Avarie, tot o sa publicam numele amantei tale (stii tu, aia cu gradi), dar ne place sa te tinem in suspans...

Adauga comentariu