Cum s-a înțepat creștinul deputat Cornel Itu la banul public la primariile pesediste. De aia ii e dor lui de PSD, ca nu mai are ce hali din banul public

Fostul deputat PSD, actualmente cu o situație politică incertă, Cornel Itu și-a făcut un portofoliu cu contracte pe bani publici pentru firma sa Mecsom SA. Astfel, deputatul a încasat bani pentru diverse lucrări, în mare parte de la primării din județul Cluj, din localități conduse de primari din PSD, partid din care Itu a demisionat la finele anului trecut după ce s-a văzut cu ”sacii în căruță”.

Iată lista de achiziții inițiate din catalogul electronic pentru firma Mecsom, pe anul 2019: 


-Reparare punte pietonală pe aleea pescarilor - 7.600 lei, de la Primăria Baciu - viceprimar (cu atribuții de primar) János Balázs (PSD);


-Confecționat gratii geamuri – 7.600 lei, de la Primăria Mintiu Gherlii - primar Oltean Dumitru (PSD);

-Reparații la puntea pietonală din localitatea Valea Groșilor - 52.000 lei (posibil cu reluarea procedurii pentru ofertă neacceptată în termen), de la Primăria Vad - primar Prunean David (PNL);

-Rampă persoane cu dizabilități – 1.500 lei, de la Liceu Tehnologic Special Dej - condus de consilierul local PSD Laura Boian;

Numele firmei lui Itu apare și în dosarul DNA cu șpăgile de la Consiliul Județean Cluj. Unul dintre cei condamnați, afaceristul Ioan Bene apare revoltat, într-o stenogramă, pe faptul că Mecsom S.A., firma deputatului, beneficia de plăți preferențiale pentru lucrări. Cel care comanda plăți către firma lui Itu era Călin Platon, director la Drumuri și Poduri Județene SA, instituție publică la care Mecsom S.A. era abonată pe statul de plată. 

Să nu uităm că Mecsom nu este singura firmă de ”familie” a deputatului. Liceul Tehnologic Special Dej, condus de consilierul local PSD Laura Boian, din cadrul Primăriei Dej, a atribuit o licitație în valoare de peste un milion de lei firmei patronate de Adrian Itu, fratele deputatului PSD din Dej, Cornel Itu. Atribuirea s-a făcut în primăvara lui 2019, potrivit celor de la Gazeta de Cluj.

Mai mult, contractul respectiva fost atribuit fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, reprezentații liceului motivând că ”achiziția nu se încadrează în domeniul de aplicare al directivei (Uniunii europene, n.red.)”.

Anul trecut, firma lui Adrian Itu a mai luat un contract de la liceul dejean în valoare de aproximativ 800.000 lei.

 

PS: Itu a facut lucrari si la terenul de sport din Chinteni. Din motive pe care le vom elucida in curand, s-a certat cu primarita Lucia Suciu la niste sume. Dar asta nu inseamna ca cei doi nu au colaborat. Mai precis firma lui Itu cu banul public din Chinteni.

PS2: Interesant este ca deja bugetul pentru echipa de volei a fratelui lui Itu a fost definitivat, este cel mai mare din istoria clubului. Platit de municipalitate. Ca sa nu mai discutam de datoria echipei de fotbal a fratelui, Mircea Itu, pe care Unirea Dej a acceptat-o. A fost platita. Vom reveni si in acest caz. 

Adauga comentariu