Cum s-a facut astazi Clujul de rusine

Clujul cultural, inima Transilvaniei, capitala Romaniei civilizate s-a transformat astazi intr-un Cluj marlan, orgolios si trufas, cand oficialii orasului s-au certat ca la usa cortului in fata presei incercand fiecare sa arate ca el este proprietar al terenului Iulius Parc. Primarul Emil Boc si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj Horea Uioreanu si-au aruncat replici veninoase unul altuia chiar la conferinta de presa prilejuita de inaugurarea Iulius Parc, sub blitzuri, mircofoane si camere de luat vederi. Cel care a dat tonul galcevii a fost Uioreanu, care a sarit iritat la microfon imediat dupa discursul in care Boc dadea Iulius Mall ca exemplu de bune practici in implicarea investitorilor in comunitate, detalia cat de greu a trecut proiectul de Consiliul Local si a propus ca cei de al Iulius Mall sa il intretina in prima faza, urmand ca dupa o vreme sarcinile sa treaca in responsabilitatea primariei.
“Ne aflam pe terenul CJ, e buna si colaborarea cu primaria dar terenul e al CJ, deci hai sa fim corecti! La primavara o sa contribuim si noi cu hidrobiciclete si barci”, a spus Uioreanu. “Autorizatia e emisa de Primaria Cluj-Napoca, care e inscrisa ca proprietar in cartea funciara. Nu e o chestiune de disputa, ci de realitate istorica!”, a replicat Boc. “Sunt directorul general Univers T , iar Univers T detine 84% din terenul acestui parc, am semnat autorizatia de construire a acestui parc!”, a simtit nevoia sa intervina si Valentin Lungu.
Moderatorul Cristian Grindean a spus apoi exact ce ar fi trebuit sa intuiasca orice politician ca se cade sa remarce in acest context: ca adevaratii proprietari sunt clujenii, cei care vor folosi parcul. Cei doi granzi ai Clujului si directorasul de la Univers T si-au aruncat replicile pe deasupra capului celui care tocmai a dat doua milioane de euro pentru amenajarea noului amplasament. Iulian Dascalu a stat in tot acest timp deoparte, modest, zambind politicos, fara sa intervina. Inaugurarea Iulius Parc va fi pomenita multa vreme ca fiind momentul in care, dupa ani de implicare in politica, in cazul lui Boc pana la cel mai inalt nivel, politicienii Clujului au dovedit ca nu au invatat nimic. Nu stiu sa isi gestioneze propria imagine, nu stiu sa foloseasca un discurs abil si cuceritor, nici macar de ochii presei. Cei doi au ratat un moment scanteietor, momentul in care puteau sa isi atraga un dram de simpatie aratand ca pot sta la aceeasi masa, politicosi, calmi si chiar curtenitori unii cu ceilalti. In schimb, au demonstrat intr-un mod care nu a fost nici macar amuzant, de le crapa obrazul de rusine jurnalistilor, ca nu le pasa. Nici de imaginea lor, nici de clujeni si nici de investitorul caruia i-au demonstrat ca a investit intr-un oras in care unul trage hais, si celalalt cea.

Comentarii

Topul celor mai...

31.12.2013 17:15

[...] Ciorovaiala a fost inceputa de  Uioreanu, care a sarit iritat la microfon imediat dupa ce primarul a  dat Iulius Mall ca exemplu de bune practici in implicarea investitorilor in comunitate si, mai ales, detalia cat de greu a trecut proiectul de Consiliul Local,  propunand ca cei de al Iulius Mall sa il intretina in prima faza, urmand ca sarcinile sa treaca apoi in responsabilitatea primariei. [...]

Epistola lui Ui...

22.11.2013 14:22

[...] Pe verso-ul scrisorii, la capitolul realizari 2013, Uioreanu a trecut inaugurarea noii piste de 2.100 de metri a Aeroportului International, sensul giratoriu de la Aeroport, statia de epurare, dar si Iulius Parc – o investitie privata. [...]

Humanik

25.10.2013 11:13

Ca de obicei boc se lauda cu proiectele Consiliului Judetean.
Univers T tine de Consiliul Judetean si 85% din parc de el.
De data asta insa nu i-a mers cu Uioreanu.
Probabil era obisnuit cu Nicoara pe vremea caruia se lauda cu proiecte 100^ ale CJC si taia panglici la ele.
Asta-i boc vorba goala, minciuna, mita si in rest un taran gol care nu cunoaste Clujul.
A fost votat de jumatate din jumatate din clujeni si a iesit cu 51% din jumatate din jumatate.
Adica jumatate au drept de vot din ei s-au prezentat la vot jumatate iar din ei jumatate au votat cu el, adica vreo 50.0000 din 350.000. Acuma nici atatia nu l-ar mai vota.
A umblat toata noaptea dupa voturi si a facut scandal in sectiile de vot, ca seara era pierzator si pana dimineata, model cunoscut a iesit castigator, dar vezi ca unii au memorie buna si a doua oara nu o sa mai mearga. Nu era mai bine cu doi liberali la conducera clujului? Mai ales cand este vorba de fonduri pentru investitii? Banii vin de la guvern prin CJC, care apoi ii repartizeaza catre CL-uri.

Parc

24.10.2013 09:29

De ce nu a fost scandal atunci cand s-a construit Iulius Mall pe teritoriul vechiului parc, adica astazi Iulius si-a mai spalat un pic obrazul dupa ce a construit pe teritoriul unui parc. Dragi autoritati de ce nu va laudati cu lacul atunci cand mor pestii pe lac si de ce nimeni nu-l curata ?

cistelecan bazil

24.10.2013 08:31

aici sunt banii dumneavoastra

li

23.10.2013 21:25

O sa se puna pe toate "obiectivele" Clujului fie "Consiliul Judetean", ca la aeroport, fie "Primaria Cluj", ca la intrarea in parculete de cartier...
Mai mare jalea. Ne e rusine cu acesti "reprezentanti"...

gabriel

23.10.2013 21:10

Cand? Ca-mi iau zi libera ...sa fac zgomot cand trece plagiatorul!

bob

23.10.2013 20:45

de-abia astept inaugurarea noii piste de la aeroport :))) o sa fie show-de-show si acolo... care se da mai "smecher": primaria vs .CJ, vicele de la CJ vs. prim'ul de la CJ ...hahahaha...plus ca vin pONTA si somnorici, si o sa-i astepte cu aplauze protestatarii anti-RMGC si anti-gaze_de_sist ...SUUUUPEEEEERB !!!

matusa tamara

23.10.2013 18:35

In timp ce handicapatul de Boc se lauda cu realizarile societatilor private !!!

alin timis

23.10.2013 17:58

cu voturi de prin sate nu era cazul sa se dea important si la oras

marius

23.10.2013 17:25

Rog specialistii in dat cu parerea sa incerce sa obtina in mai putin de 6 luni (termenul legal fiind 30 zile) de la Primarie o autorizatie de zugravit apartamentul personal (sa stiiti ca trebuie autorizatie daca schimbi culoarea) si dupa aceea sa comenteze. Stiti ca primarul ameninta ca nu emite autorizatia de constructie pentru parc daca nu taie el panglica?

Ion

23.10.2013 15:01

betivul de Uroianu a vrut iarasi sa isi traga spuza pe turta lui, desi nu are nici un merit, ca de obicei...

marisel mariseleanu

27.10.2013 20:30

ma pisss si pe booc si uioreanu si pe toti puliticieni astia jegosi de rom ania!!!

Adauga comentariu