Cum lucreaza Diferit-Kiat pentru peste 20 de milioane de euro pe an

Asocierea Diferit-Kiat are unul dintre cele mai banoase contracte incheiate cu municipalitatea clujeana, dar face lucrari de mantuiala. Muncitorii de la Diferit-Kiat uita sa amenajeze si intrarile in garajele oamenilor dupa ce asfalteaza aleile dintre blocuri. Clujenii, care au garaje pe strada Gheorghe Dima numarul 33 s-au trezit cu borduri inalte in fata usilor si nu inclinate, care sa permita accesul usor al masinilor. Nu este prima oara cand Diferit-Kiat face o asemenea gafa: in 2011 aceleasi firme au procedat la fel in cazul unor accese in garaje pe Calea Manastur. Atunci, proiectul a incorporat inclusiv o masina abandonata, pe care in loc sa o ridice, au asfaltat pe langa ea. Reprezentantii Primariei au sustinut si atunci, ca si acum, ca lucrarea nu este inca finalizata si ca urmeaza sa se amenajeze si accesele in garaje. Reabilitarea aleilor face parte din programul “300 de strazi si alei intre blocuri” desfasurat de municipalitatea in perioada 2011 – 2013 si care, alaturi de programul “120 de strazi” derulat in paralel, beneficiaza de 130 de milioane de lei pe an. Contractul este mostenit de pe vremea fostei conduceri ale Primariei clujene si vizeaza 115 kilometri de strazi din Cluj-Napoca. Asocierea SC Kiat cu SC Diferit, care a incasat, anul trecut, 91.473.991 de lei de la Primaria Cluj-Napoca. Adica peste 21 de milioane de euro. Asocierea dintre cele doua societati va intretine drumurile din Cluj-Napoca pana in decembrie 2014, iar contractul a fost evaluat la 600 de milioane de lei. Adica peste 130 de milioane de euro, o suma impresionanta. Nu este singurul contract banos pe care a pus mana Kiat; in 2009, numai pentru asfaltarea strazii Dorobantilor a incasat 4 milioane de lei, bani pe care municipalitatea clujeana i-a primit de la Guvern, pe vremea cand premier era actualul primar, Emil Boc. De altfel, numele firmei Kiat SRL a capatat notorietate la nivel national dupa ce in presa a aparut informatia ca una dintre actionarele firmei, Liliana Calin, ar fi o apropiata a lui Emil Boc. Mustafa Bekar, actionarul Kiat Group, invinuit pentru dare de mita in dosarul arestarii lui Sorin Apostu, s-a bucurat inca din 2004 de gratiile autoritatilor clujene, obtinand pana acum contracte publice de cateva sute de milioane de euro. In 2008-2009, totalul contractelor dintre Kiat si Primaria Cluj-Napoca s-a ridicat la 5,8 milioane de lei. In 2009, Kiat a primit, prin incredintare directa, contractul pentru asfaltarea strazii Dorobantilor, in valoare de 4 milioane de lei. Pe langa cel de intretinere a drumurilor din Cluj-Napoca, in valoare de 600 de milioane de lei, a semnat si cu Consiliul Judetean Cluj – prin asociere cu SC Tehnic Asist si SC Damar Consult – un contract de 281 de milioane de lei, pentru reabilitarea a 423 de kilometri de drumuri judetene.

Comentarii

locatar de pe Donath

02.12.2013 18:53

Dar pe str. Donat cand se termina asfaltarea parcarilor?
Credeti e normal sa se lase bordura asa de inalta la intrarea in parcari dinspre strada (sosea).
Avem rugamintea sa se toarne un prag de asfalt inaintea bordurilor ca sa se intre normal in parcari pana le finalizati?

Doru

27.11.2013 11:05

Daca merge cineva pe Dima, va putea observa ca e doar primul strat de asphalt. Lucrarea se va finalize si va ramane ub prag de cca 3 cm, care are rolul de a delimita garajele de asphalt si de a dirija apa din precipitatii in afara garajelor. Mai luati toate informatiile si apoi trageti concluzia si sa dati cu pietre...

un contribuabil...

26.11.2013 10:50

He, he.....ia veniti voi in Gheorgheni sa vedeti in ce stare sunt lucrarile executate acum nici macar 2 ani! Au inlocuit bordurile vechi din granit( care au rezistat aproape 20 de ani fara sa se sparga) cu borduri din beton vibropresat care s-au spart dupa primul inghet. Mai are sens sa intrebam al cui a fost contractul de furnizare pentru aceste borduri?
Lucrarile s-au realizat in bataie de joc, mortarul pus la rosturi este de proasta calitate si efectiv s-a macinat dupa prima iarna. Nu ma credeti, mergeti si vedeti! Mergeti si vedeti cum s-au reasfaltat gropile realizate de E-on. Uitati-va la soclurile noilor corpuri de iluminat stradal, desi acestea s-au realizat acum aproape 2 ani de zile betonul este macinat, parca au trecut cel putin 10 ani ....
Rusine Primariei Cluj, rusine celor responsabili cu alegerea firmelor care sa execute lucrari in orasul nostru! Sunt lucrari facute de mantuiala,care dupa maxim 2 ani de zile sunt praf! Si culmea, nimeni nu-si asuma responsabilitatea!

altu

26.11.2013 09:29

comisionarul

liana

25.11.2013 21:27

Cine preia lucrarile???

Adriana

25.11.2013 18:56

Mda... Strada din spatele de la Calea Floresti, a fost asfaltata pe jumatate. Partea care inconjoara piata Flora e dezastru :(
M-am bucurat foarte mult cand a inceput asfaltarea, dar am ramas foarte dezamagita cand am vazut ca se opresc la jumatate. Sunt sigura ca daca asi intreba la Primarie mi s-ar raspunde ca lucrarile inca nu sunt finalizate.

unu

25.11.2013 18:13

Sa vedeti in Someseni ce lucrari fac :vopsesc cu spray pe garduri reperele lor pe care le vezi pana vei revopsi gardul -cifre pe alocuri de 30 de centimetri ,sa se vada de departe ce pregatire are angajtul , intrarile in curtile oamenilor ridicate sa nu cumva sa se scurga apa pluviala din curte in drum [asa a fost de cand exista case pe strada ] Aceasta este o firma de elita ? Nu au un site unde sa poti transmite observatiile greselile angajatilor lor . mare firma vai de capul lor, de la mic la mare .Intradevar fac ceva diferit nu" ca lumea".

Adauga comentariu