Cum isi ingrijeste Primaria patrimoniul: un apartament de pe Ciresilor e atat de degradat, incat va fi demolat

Saptamana trecuta consilierii locali votau pe neobservate demolarea unei parti dintr-un imobil detinut de Primarie, care a ajuns intr-o asemenea stare incat reprezenta un pericol public. Este vorba de apartamentul 2 cu o suprafata de 37,49 de metri patrati compus din doua camere, o debara si un antreu.

“In raportul de expertiza tehnica suplimentar solicitat se arata ca de fapt apartamentul 2 este intr-o stare avansata de degradare: pardoseli degradate, lipsa unor parti din pereti, a unor parti din structura acoperisului, tencuiala cazuta, sageti foarte mari la unele elemente din lemn ale sarpantei si ale planseului peste parter, existand riscul unor degradari si mai mari si chiar riscul de accidente”, se arata chiar in motivarea Hotararii de Consiliu Local care aproba demolarea.

Degradarea masiva a imobilului se vede din strada, apartamentul 2 nu mai este de mult un spatiu propice pentru locuire. Mai mult decat atat, expertii au aratat ca spatiul prezinta un risc crescut de accidente.

“Concluzia raportului suplimentar este ca se impune luarea de urgenta a unor masuri de evitare a riscului de accidente prin demontarea sarpantei, a planseului peste parter si a peretilor degradati”, se mai arata in proiectul de Hotarare.

Reprezentantii Primariei spun ca degradarea locuintei se datoreaza chiriasilor care nu au intretinut-o corespunzator.

“Am facut o expertiza acolo, spatiul este foarte avariat. A fost si un accident cu canalizarea care s-a spart si s-a infiltrat in pereti. A ajuns in starea asta pentru ca chiriasii nu au intretinut-o. Este obligatia proprietarului sa repare degradarile care nu sunt din vina chiriasului, dar in intervalul in care se face inventarul locuintelor niste chiriasi de rea credinta pot distruge imobilul”, a punctat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Aceasta spune ca spatiul nu a mai adapostit chiriasi de mult, si de indata ce a devenit impropriu de locuit Primaria a inceput sa ceara avizele necesare pentru a vedea daca se poate reabilita sau este necesara demolarea.

“Am avut si multe reclamatii de la vecini care au locuinta lipita de aceasta, privind infiltratiile de apa sau sobolanii, prin urmare a fost necesara gasirea unei solutii. Se va demola constructia, iar apoi tot Consiliul Local va decide ce se va intampla pe terenul respectiv”, a mai explicat Buzatu.

Comentarii

Ettore Salimbeni

05.08.2014 14:48

"in intervalul in care se face inventarul locuintelor niste chiriasi de rea credinta pot distruge imobilul" / "spatiul nu a mai adapostit chiriasi de mult" - de aici rezulta ori ca Oana Buzatu are dementa senila ori ne ia de prosti."de indata ce a devenit impropriu de locuit Primaria a inceput sa ceara avizele necesare pentru a vedea daca se poate reabilita" - de aici rezulta ceea ce era de demonstrat STATUL ESTE CEL MAI PROST ADMINISTRATOR.Din Hotararea Consiliului local si din minuta sedintei de consiliu rezulta ca municipiul Cluj Napoca plateste 28 de tampiti care nu au nicio aplecare despre cum a ajuns un spatiu de pe str. Ciresilor in halul asta.28 de idioti sunt platiti din banii mei ca sa frece menta sala de sticla ! Ei bine nu chiar 28, la astia se adauga idiotii care au sarcini de serviciu sa administreze patrimoniul, idiotii care sunt sefii lor, idiotii care sunt directorii lor si idiotii care conduc primaria !

Cezara

05.08.2014 15:56

In sfarsit se demoleaza bomba ecologica si focarul de infectie plin de sobolani de pe Ciresilor 1! La cate cereri au facut vecinii, se intampla in sfarsit! Dar speram sa nu mai vina tot felul de sictiriti tastatori sa ne dea lectii despre "pastrarea patrimoniului" de catre alesii neamului. Mai oameni buni, boschetarii ajutati de primarie si-au batut joc de spatiu si au transformat un apartament de casuta intr-o coliba de tip maghernita ce risca sa se prabuseasca pe o teava de gaz. Sa vedeti atunci prezervare de patrimonii, publice si private! 

Adauga comentariu