Cum intretine firma de casa Servinstal artezienele Clujului: Fantana din Piata Unirii e inecata in noroi

Una dintre principalele atractii pe timpul verii din centrul orasului, fantana arteziana din Piata Unirii este mizerabila. Cu toate ca firma agreata de Primarie si coplesita de contracte pe bani publici, Servinstal, primeste 500.000 de lei pentru intretinerea artezienelor din oras, cea mai importanta fantana, din kilometrul zero al orasului, arata deplorabil.

Un strat gros de noroi balteste in fantana, care ar putea fi usor de curatat cu un furtun cu apa.

In schimb aceasta este imaginea pe care Clujul o ofera turistilor care, inevitabil, trec prin Piata Unirii.

Contractul pentru reparare, intretinere si supraveghere a fantanilor arteziene, a cismelelor si a flacarilor vesnice a fost incheiat cu SC Servinstal Import-Export SRL pentru aproape 500.000 de lei anul trecut, cu o valabilitate de doi ani.

Servinstal este una din firmele “de casa” a municipalitatii, aceasta avand mai multe contracte pe bani publici.

Servinstal se ocupa de fantanile arteziene din oras inca din 2008. In martie 2014 firma a castigat un contract de peste 500.000 de lei pentru intretinerea cismelelor din oras. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal a primit numai in 2014 peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

 

Adauga comentariu