Cum gestionează Consiliul județean Cluj banii județului: Drumul județean Luna de Sus-Buru va fi reparat la câteva luni după ce a fost asfaltat

Drumul județean 107M intră în proces de întreținere, asta chiar dacă lucrările de modernizare au fost efectuate în primăvara acestui an. Lucrările au fost executate atât de prost, încât la câteva săptămâni după finalizarea acestora, locuitorii nevoiți să facă zilnic naveta pe ruta Buru-Iara-Băișoara-Cluj-Napoca au semnalat degradarea asfaltului și apariția gropilor.

Modernizarea acestui drum a fost mult întârziată, a fost nevoie de câțiva ani pentru ca solicitările locuitorilor din zonă și a turiștilor care doreau să ajungă la Muntele Băișorii să fie ascultate de Consiliul județean. Practic, acel drum a fost deteriorat pe perioada construcției Autostrăzii Transilvania.

Alin Tișe promitea pentru drumul județean 107 M ”cele mai bune condiții de transport”

Chiar și președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a recunoscut la momentul demarării lucrărilor în august anul trecut, că acest drum era extrem de deteriorat și că solicitările venite din partea clujenilor au fost numeroase.

„Acest sector de drum județean era, într-adevăr, extrem de deteriorat, lucru confirmat atât de expertiza noastră tehnică, cât și de numeroasele sesizări pe care le-am primit în ultimii ani pe acest subiect de la cetățeni, urmare a folosirii intense în cursul construirii autostrăzii. Lucrările de asfaltare recent demarate vor continua în perioada următoare și pe celelalte sectoare ale acestui drum județean în lungime totală de aproximativ 42 de km, astfel încât toți cei care-l folosesc să beneficieze de cele mai bune condiții de transport”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Doar că promisiunea lui Tișe de anul trecut privind ”cele mai bune condiții de transport” s-a dovedit a fi doar atât, o promisiune. Locuitorii din zonă au apucat prea puțin să se bucure de un drum proaspăt asfaltat. Când în sfârșit părea că lucrurile s-au rezolvat, lucrările executate de firma Kiat au fost de o calitate îndoielnică.

Citește și:

Risipă de bani publici: Repararea drumului județean Luna de Sus – Buru, o bătaie de joc. Asfalt distrus, la doar câteva luni de la modernizare - VIDEO

Lucrări de întreținere pe un drum modernizat acum câteva luni

Deoarece drumul județean 107 M Luna de Sus – Buru a devenit din nou, pe unele porțiuni, foarte deteriorat, Consiliul județean Cluj se vede nevoit să intervină cu lucrări de întreținere la câteva luni după demararea lucrărilor de modernizare.

În martie, promisiunea Consiliului județean era ” ample şi complexe lucrări ce vizează întreaga cale de rulare şi vecinătatea acesteia, în profunzimea drumului, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt”. Nu putem să nu ne întrebăm cum se poate ca aceste ”ample și complexe” lucrări să cedeze după doar câteva luni?

Deoarece lucrările executate au fost foarte proaste și asfaltul a crăpat și au apărut gropi, sunt prevăzute pe toaă lungimea drumului lucrări constând în frezarea porțiunilor de drum deteriorate, plombări cu mixturi asfaltice, burdușiri, completare de acostamente, reprofilarea drumului cu piatră spartă cu cilindrare și așternere de covor asfaltic, pe sectoare.

Pracatic vorbim de o risipă a banilor publici. Un drum proaspăt asfaltat are nevoie de covor asfaltic după câteva luni de când a fost finalizat. Poate acum, la o nouă încercare vor reuși să facă o lucrare care să reziste măcar până în primăvară, iar drumul să fie practicabil pentru turiștii care vor să ajungă la munte.

 

Adauga comentariu