Cum a gestionat Primăria situația persoanelor fără adăpost când termometrele indicau minus 16 grade Celsius?

Traiul persoanelor fără adăpost se rezumă adesea la câțiva lei pe zi. Pentru cei mai mulți dintre ei, strada înseamnă ”casă” sau ”familie”, cât de impropriu nu ar suna aceste cuvinte atunci când îți faci veacul pe stradă. În condițiile în care noaptea trecută termometrele înregistrau minus 16 grade C, primii care au resimțit frigul cumplit de afară, pe propria piele, au fost oamenii străzii. 

Municipalitatea clujeană pune la dispozitia persoanelor fără adăpost 110 locuri în cele două Centre de Urgență specializate, pe care le are în subordine: Centrul de Găzduire Temporară cu program permanent de pe strada Oașului, nr. 298 și Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă nr. 36. 

La nevoie, pot fi asigurate suplimentar 20 de locuri în cele două centre. 

Spre exemplu, noaptea trecută au rămas 8 locuri libere în centrele specializate, după cum anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

În noaptea de 7/8 ianuarie, Poliția Locală a identificat 11 persoane fără adăpost, care au fost ridicate de pe străzi, dintre care 9 au fost cazate în centrul de pe strada Oasului, iar alte 2 persoane au solicitat să fie transportate la gară, pentru a pleca spre localitatile de domiciliu.

Din păcate, acești oameni sunt încurajati să părăsească centrul la venirea dimineții și se pot întoarce doar seara. 

Din păcate, Ziar de Cluj semnala încă de anul trecut, faptul că în municipiul Cluj-Napoca, unul dintre orașele cu cel mai mare buget, există o singură mașină care se ocupă de colectarea oamenilor fără adăpost.

Primăria Cluj-Napoca are obligația legală de a ține o evidență a celor fără adăpost, prin intermediul Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială și Medicală.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO Oamenii străzii, uitați în frig la Cluj-Napoca. Autorităților pur și simplu nu le pasă
 

 

Adauga comentariu