Cum a fost la concertul lui Damian Marley de la Bonțida. Fiul cel mai mic al lui Bob Marley e un tip cool, care vorbește despre subiecte tabu pentru România - VIDEO

Ce poate fi mai interesant într-o seară de miercuri, decât să îl vezi și să îl auzi cântând pe Damian Marley, fiul cel mai mic al legendarului Bob Marley, pe o scenă în Bonțida? Da, Jr Gong a ajuns la noi, la Cluj, în ultima zi a turneului european al noului său album. Cei de la Electric Castle l-au prins la fix ca să îl poate aduce în Ziua 1 a festivalului. De fapt, aceasta trebuia să fie în mod normal Ziua 0, la fel ca în anii precedenți, dar pentru că vorbim despre Damian Marley, aceasta a fost stabilită Ziua 1. 

Damian Marley Electric Castle


Puțin după 10.00 a început show-ul. Fix atunci a început să plouă din nou. Și nu s-a mai oprit decât la finalul concertului. Nu a deranjat pe nimeni ploaia, doar nu e prima dată când plouă la Electric Castle. Anormal ar fi fost să nu plouă. 

Vreți să știți ce face Damian înainte să urce pe scenă?

“De obicei, înainte de show ne adunăm toată echipa, vorbim despre playlist, fumăm și facem exerciții de stratching. Acesta cred că ar fi un fel de ritual al nostru”, a spus Damian, în conferința de presă de după concert.

Damian Marley e un tip cool, care vorbește despre pace, iubire și marijuana. 

Damian Marley Electric Castle

“One love is always that universal thing” – este sloganul lui Damian, care sună mult mai bine în engleză decât dacă l-am traduce în română. 

E un personaj, nu o vedetă. E un showman care interacționează cu publicul, cântă și vorbește despre folosirea cannabis-ului în scop medical. I-a plăcut de noi și nouă de el. I-ar plăcea să mai cânte în Cluj. 

“Dacă spuneam “Mâinile sus!”, toată lumea era cu mâinile în aer. Mi-ar plăcea să mă întorc aici. Multe dintre cântecele de pe albumul nou le-a cunoscut publicul, ceea ce este grozav”, a spus Damian, la conferința de presă de după concert. 

Să vezi stuff-ul lui Damian că fumează “iarbă” pe scenă și să îl auzi pe el că vorbește foarte relaxat despre cannabis într-o țară ca România poate fi ceva tabu pentru mulți dintre români. Da, între două melodii, Jr Gong a vorbit despre folosirea marijuanei în scopuri medicale, la conferința de presă a spus deschis că a fumat un “cui”, prima data la 10-11 ani, fără să tragă fumul în piept, iar pe la 13-14 ani a fumat cu adevărat prima “iarbă”. Cei cărora vi se pare deplasat gestul lui Damian trebuie să înțelegeți că el vine dintr-un alt capăt al lumii, unde oamenii văd altfel toate aceste lucruri. 

Ce e mai important pentru el în viață? Fiul său și muzica. Pe cel mic l-a adus la Bonțida, la concert și la conferința de presă. 

“Cred că muzica este cea care poate face orice schimbare. Nu mă interesează politica, dar sunt mereu activ în comunitate prin muzica mea”, a afirmat Damian Marley, la aceeași conferință de presă.

A plecat de pe scenă după o oră și jumătate de show. 

“Aveți grijă de voi și de cei de lângă voi!”, acesta a fost mesajul de final. 

Adauga comentariu