Cum a evoluat averea lui Ioan Oleleu, “omul cu sapa” din Consiliul Judetean Cluj

Ziar de Cluj va propune o serie de materiale care urmaresc evolutia averii clujenilor cu importante functii publice. Cum s-au imbogatit, sau, dimpotriva, cum au lasat un job mai bine platit pentru activitatea in sfera publica, in ce fel a evoluat avutia acestora in ultimii ani.

In 2012, anul in care a devenit consilier judetean in Consiliul Judetean Cluj, Ioan Oleleu detinea doua terenurri in Cluj-Napoca, o casa de 160 de metri patrati si doua autoturisme – Dacia Logan si Opel Corsa. Cu un an in urma a vandut cota parte dintr-un teren si o casa cu 50.000 de euro. De la forul judetean incasa atunci 24.500 de lei, adica putin peste 2.000 de lei pe luna, iar de la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale inca 19.000 de lei, adica alti aproape 1.600 de lei pe luna.

Un an mai tarziu, in 2013, averea lui Ioan Oleleu ramane aceeasi, dar salariul lui creste vertiginos. Indemnizatia pentu vicepresedintele CJ ajunge la peste 50.000 de ei, adica un venit lunar de aproape 4.200 de lei.

Cand a parasit forul judetean in 2015, Oleleu a mai depus o declaratie de avere aferenta anului 2014. din aceasta reiese faptul ca fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj si-a vandut autoturismul Opel Corsa contra sumei de 900 de euro, dar si ca salariul lui a crescut din nou. Astfel, indemnizatia acestuia a ajuns, in 2014, la suma de aproape 56.000 de lei, adica aproape 4.700 de lei pe luna. De la Directia Sanitar Veterinara pentru Siguranta Alimentelor Cluj, prin hotarari judecatoresti, Oleleu a mai incasat alti 4.000 de lei.

A pus sapa jos

In timpul in care a fost consilier judetean si vicepresedite la Consiliul Judetean Cluj, postul lui Ioan Oleleu de la Directia Sanitar Veterinara nu a fost ocupat de catre nimeni, asa ca fostul vicepresedinte al judetului s-a intors de unde a plecat.

„Nu sunt bucuros ca s-a ajuns la aceasta decizie si vreau sa fiu extrem de explicit, nu este o fuga de responsabilitate, insa domnul Ioan Oleleu era exact ca in povestea populara care spune ca unul este cu sapa si cinci cu mapa. Domnul Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea si se implica in toate proiectele judeţului insa tot el era cel criticat in orice situaţie”, a declarat Remus Lapusan prin intermediul unui comunicat de presa imediat dupa ce Oleleu a semnat demisia din CJ.

Adauga comentariu