Cum comentează liderii PNL Cluj numirea unui prefect UDMR la conducerea județului controlat de liberali. Tișe: „Prefectul poate fi și de la partidul extratereștrilor. Mă deranjează mecanismul de luare a deciziilor în PNL”

PNL Cluj a primit o lovitură după ce luni seara liderii coaliției de la guvernare au decis numirea unui prefect din partea UDMR – Tasnadi Szilard. Situația este cu atât mai dură cu cât județul Cluj este condus de liberali pe toate liniile. Chiar dacă vorbim despre o coaliție, un prefect din partea UDMR nu dă bine pentru imaginea liberalilor la nivel local. Tasnadi Szilard a fost numit în locul lui Mircea Abrudean, care va ocupa funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

Am fost curioși să aflăm cum văd această modificare liberalii aflați la conducerea instituțiilor publice (Consiliul Județean și Primărie), dar și liderul PNL Cluj, Daniel Buda.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj spune că îl încearcă o lehamite vis a vis de modul în care se iau deciziile în PNL la nivel central. Pe de altă parte, consideră că numirea unui prefect UDMR nu are cum să blocheze nimic atât timp cât se respectă legea.

Nu mă interesează de unde este prefectul. Poate fi și de la partidul extratereștrilor. Nu are cum să blocheze nimic pentru că respectăm legea. Mă deranjează mecanismul de luare a deciziilor în PNL. Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid. Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorului pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Alin Tișe.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj este mai temperat când vorbește despre această schimbare de la conducerea județului Cluj. Consideră că este oarecum firească această numire.

Suntem într-o coaliție de guvernare iar acest lucru presupune desigur o partajare a responsabilităților în actul de guvernare și implicit împărțirea funcțiilor de demnitate publică la nivel național și județean. În condițiile în care PNL Cluj are un post de ministru din cei 10 care-i revin în structura guvernamentală, persoane cu rang de secretari de stat în diverse structuri dar și alte numiri ce urmează să fie făcute, s-a ajuns la această situație legată de funcția de prefect.
Cred că, dincolo de împărțirea funcțiilor, este important să ne manifestăm responsabil în actul de guvernare. Într-o perioadă dificilă, cu multe provocări legate nu doar de stăvilirea noilor valuri ale pandemiei dar și de absorbția fondurilor europene, sunt convins că este important să ne asigurăm că viața de zi cu zi a românilor este mai bună. Dincolo de toate aceste aspecte, desigur, în cadrul forurilor statutare ale partidului, se va spune ce este de spus”, a declarat Daniel Buda, pentru Ziar de Cluj.

Până la această oră, primarul Emil Boc nu a răspuns solicitării noastre. La fel și în cazul deputatului PNL, Radu Moisin, fost consilier local.

Citește și:

Noul prefect al Clujului, avocatul Tasnadi Szilard: „Județul devine principalul meu client”

Adauga comentariu