Cum arată trotuarul morții în Clujul unde mobilitatea și culoarele pietonale sunt prioritare doar în teorie

În urmă cu doar câteva zile o femeie de 45 de ani a fost spulberată de pe trotuarul străzii Romul Ladea, iar impactul s-a dovedit mortal. Ziar de Cluj vă prezintă cum arată trotuarul morții din colonia Borhanci. Aici, la capătul Clujului civilizat și digitalizat, tema mobilității și culoarelor pietonale nu reprezintă decât publicitate ieftină, susținută cu insistență de autoritățile locale prin toate mediile de socializare. 

CITEȘTE ȘIO femeie de 70 de ani care se afla pe trotuar a fost LOVITĂ MORTAL de un șofer BEAT

După cum puteți observa din imaginile alăturate, atât pe strada Romul Ladea – acolo unde o clujeancă a fost lovită din plin de un autoturism condus de un cetățean finlandez care a intrat cu mașina pe trotuar din cauza consumului de alcool - cât și pe strada Borhanciului – spațiul viitorului Hub Educațional promis de primarul Emil Boc – trotuarele sunt ca și inexistente. 

CITEȘTE ȘIStrada ROMUL LADEA. Acolo unde se termină civilizația, începe marea căpătuială 

Acestea sunt extrem de înguste, situate pe o singură direcție de mers. 

Pe aceste trotuare distanța socială clamată de autorități în condițiile pandemiei, nu poate fi respectată cu nici un chip. 

Abia încap două persoane pe un trotuar. 

Mamele cu copii mici trebuie să dea dovadă de curaj pentru a se lansa într-o plimbare pe singurul trotuar care șerpuiește de-a lungul străzii Romul Ladea ori de pe strada Borhanciului. 

Așa arată trotuarul morții de pe Romul Ladea

Departe de centrul european al Clujului smart, autoritățile au eliberat avize de construire și au aprobat PUZ-uri doar pentru dezvoltatorii imobiliari, în cel mai bun caz și pentru locuințe individuale.

Dar au uitat să mai dezvolte și infrastructura atât de necesară acestor cartiere-dormitor, precum spații de joacă, zone verzi, creșe, grădinițe și, desigur, trotuare pentru pietoni.  

Aici, până și spațiile comerciale reprezintă un lux. 

Iar fără mașină personală, riști să fii lovit din plin chiar în timpul plimbării, pe trotuar. 

În 2021, mobilitatea și zonele pietonale bine amenajate nu pot fi regăsite în zonele periferice ale orașului de 5 stele, municipiul smart Cluj-Napoca. 

În seara de vineri, 26 februarie 2021, o clujeancă de 45 de ani a fost lovită de un autoturism condus de un cetățean finlandez în vârstă de 38 de ani, în timp ce se afla pe trotuarul străzii Romul Ladea din colonia Borhanci. Conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului. În prezent se află în arest la domiciliu. 

CITEȘTE ȘICiulinii BORHANCIULUI

Adauga comentariu