Cum arată șantierul din Piața Lucian Blaga cu câteva zile înainte de expirarea termenului de predare. Va ieși sau nu Boc cu chitanțierul la împărțit amenzi? - FOTO

Aparent, pe șantierul din Piața Lucian Blaga se lucrează intens. La o privire mai atentă, se observă însă că utilajele sunt în stand by, iar muncitorii ori se plimbă dintr-o parte în alta ori stau grupați și dezbat te miri ce subiecte. Așa stă situația cu fix șase zile înainte de expirarea termenului de finalizare a lucrărilor.

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la expirarea termenului de predare a lucrărilor, muncitorii asocierii SC Diferit SRL – Starcom Exim SRL care execută lucrările nu prea dau semne că ar accelera ritmul de lucru. De exemplu, ieri și astăzi nu era prea multă mișcare pe șantier. Acest lucru este confirmat de clujenii care locuiesc în blocurile vecine. Ei au avut ocazia să vadă zi de zi ritmul lent de lucru și nu înțeleg de ce Primăria nu a sancționat constructorul. Oamenii spun că încă de la început s-a lucrat în slow motion și nu se miră absolut deloc că au apărut întârzieri. Lucrările au început în 12 mai și aveau ca termen de finalizare șase luni, adică 12 noiembrie.

Până acum, Emil Boc nu i-a amendat pe cei de la Diferit- Starcom Exim și nici nu i-a trecut pe lista neagră a rușinii de pe site-ul Primăriei. Teoretic, pe acea listă sunt proiectele cu termen de finalizare depășit. Practic, apar doar o parte din proiectele aflate în întârziere.

Nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva Emil Boc întârzie să aplice amenzi pentru Diferit – Starcom ca urmare a faptului că Diferit este firma de casă a Primăriei, cu numeroase contracte la activ atât pentru modernizarea de străzi cât și pentru modernizarea unor poduri din oraș.

Rămâne de văzut dacă în 1 decembrie vor fi gata lucrările sau Boc va ieși cu chitanțierul la împărțit amenzi așa cum "amenință" de câteva săptămâni. 

SC Diferit SRL este firma soților Nicolae Petri (75%) și Daniela Denisa Petri (25%). Compania este administrată de Grigore Vălean. Ultimii trei ani au fost destul de buni pentru firma din Cluj-Napoca. De exemplu, anul trecut a avut un profit net de aproape 700 mii euro, iar în urmă cu doi ani valoarea profitului net a fost de aproape 800 mii euro. În 2017, Diferit a avut un câștig net de peste 1,8 milioane euro.

În ultimii trei ani, cifra de afaceri a fost de 19,8 milioane euro (2017), 25,5 milioane euro (2018) și 24,4 milioane euro (2019).

Anul trecut, compania soților Petri avea un număr mediu de 159 angajați, față de 98 în urmă cu doi ani.

Starcom Exim Cluj-Napoca (obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea) este deținută de Alexandra Denisa Danciu (83%) și Marcela Stan (17%). Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 52 mii euro și pierderi de peste 67 mii euro. Starcom Exim are doar 7 angajați.

Adauga comentariu