Cum arată lista favoritelor la Roland Garros 2021 după accidentarea Simonei Halep

Roland Garros 2021 se va disputa între 30 mai și 13 iunie și este unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din acest an.

Fanii tenisului așteaptă în mod deosebit această competiție, dar prezența Simonei Halep este sub semnul întrebării, după accidentarea de la Roma. De altfel, după problemele din meciul cu Angelique Kerber, cota Simonei Halep a crescut și sportiva noastră nu mai este considerată a doua favorită, ci a treia.

Roland Garros a avut totodată și campioane neașteptate în ultimii ani, așa cum s-a întâmplat la ediția din 2020, când turneul a fost câștigat de Iga Swiatek.

Tocmai din acest motiv, lista favoritelor este condusă tocmai de jucătoarea poloneză.

Iată cum arată lista favoritelor la casele de pariuri:

1. Iga Swiatek - Jucătoarea din Polonia are cota 5.00 în secțiunea pariuri NetBet. Tânăra sportivă are doar două prezențe pe tabloul principal de la Roland Garros, dar rezultatele ei sunt excelente. În 2019, la prima prezență, s-a oprit în optimile de finală, după ce a fost învinsă categoric de Simona Halep. Totuși, poloneza și-a luat revanșa la ediția din 2020, pe care a reușit să o câștige, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin. Iar pe drum a reușit să o elimine și pe Simona Halep, în optimile de finală, luându-și astfel revanșa. La precedentul Grand Slam din 2021, la Australian Open, Swiatek a fost bătută tot de Simona Halep.

2. Ashleigh Barty - Lidera clasamentului WTA are cota 6.50 să câștige Roland Garros 2021 și este a doua favorită. De ceva timp, Barty conduce cu un avans considerabil în clasamentul WTA, iar în perioada recentă a avut rezultate bune. Totuși, ascensiunea sa fulminantă a dus și la un paradox. În șase prezențe pe tabloul principal de la Roland Garros, Barty nu a reușit să treacă de turul doi de cinci doi. Dar în 2019 a câștigat direct turneul, după ce a învins-o în finală pe Marketa Vondrousova. La ediția din 2020 a absentat.

3. Simona Halep - Cota sportivei noastre este 7.00, în creștere după accidentarea de la Roma. Roland Garros este turneul de Grand Slam de la care Simona are cele mai multe amintiri plăcute. În 2018, aici ea a câștigat primul Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în ultimul act pe Sloane Stephens, deși pierduse primul set. Tot aici, în 2014 a disputat prima finală de Grand Slam din carieră, pierdută cu greu în fața Mariei Sharapova. Iar în 2017 a ajuns într-o nouă finală, cu Jelena Ostapenko, dar a pierdut deși a câștigat primul set și a condus și în cel secund. Per total, fosta lideră a clasamentului WTA are 31 de victorii și 10 înfrângeri în meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros. Acum, pentru Simona este importantă recuperarea după accidentarea de la Roma.

4. Aryna Sabalenka - Jucătoarea din Belarus este pe val în perioada recentă și tocmai a devenit campioană la Madrid. La Roland Garros are cota 7.50 să câștige turneul. Chiar și așa, la Roland Garros nu a avut evoluții prea bune. A fost prezentă de trei ori pe tabloul principal. În 2018 a pierdut în primul tur, în 2019 în turul 2, iar în 2020 în turul 3. Totuși, Sabalenka este o jucătoare capabilă să învingă pe oricine cu stilul său agresiv.

5. Garbine Muguruza - Jucătoarea iberică are cota 8.00. Ea impresionează prin stilul puternic și agresiv pe care îl are. Iar la Roland Garros a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră, în 2016. Ea mai are încă unul în palmares, la Wimbledon 2017. La singurul Grand Slam din 2021, Muguruza s-a oprit în optimile de finală de la Australian Open, în timp ce anul trecut la Roland Garros a pierdut în turul 3.

Adauga comentariu