Cum arată de sus Clujul fără garajele în care timp de zeci de ani ne-am depozitat murăturile? (FILMARE AERIANĂ)

Timp de zeci de ani, în cartierele Clujului a existat o tradiție. Tradiția murăturilor depozitate în garajele insalubre construite între blocuri. Vara, aceste garaje erau locul de întâlnire a clujenilor care se cinsteau cu o cinzacă în timp ce meștereau la mașinile lor. În fiecare garaj se reparau mașini mai ceva ca în service-urile auto de specialitate. În fiecare iarnă, rafturi întregi erau umplute de gospodine, cu varză, castraveți gogoșari, conopidă. Toate murate.

De câțiva ani, tradiția a început să fie spulberată de evoluția unui oraș ai cărui nevoi erau tot mai multe și mai mari. Dacă acum 30 de ani garajele erau o utilitate, acum, cu numărul tot mai mare de mașini, ele mai mult încurcă.

În momentul de față, în Cluj-Napoca există mai multe parking-uri aflate în stadiu avansat de execuție. Parkingurile au fost amplasate de primărie în locurile cele mai agomerate din cartiere, locuri în care, până ieri tronau garajele insalubre.

Asociația Pro Infrastructura a realizat o filmare aeriană cu 4 parking-uri din zona universitară Hașdeu și cartierul Mănăștur. În total, în locul garajelor insalubre, aici vor putea parca aproximativ 1250 de autoturisme.

„Un exemplu pozitiv îl reprezintă parking-ul Mogoșoaia, unde peste cele 3 nivele de parcări a fost amenajat un spațiu verde generos pentru recreere și pentru diverse activități sportive în aer liber”, arată Asociația Pro Infrastructura.

VIDEO:


Alături de filmarea aeriană, Asociația Pro Infrastructura a postat un mesaj în care salută astfel de investiții în locurile unde lipsa spațiilor verzi și a parcărilor provoacă neajunsuri.

 

foto & video: Asociația Pro Infrastructura

Adauga comentariu