Cum arată Cluj-Napoca după Sărbătorile Pascale și cât le ia gunoierilor să curețe după noi

Cluj-Napoca s-a transformat, într-o singură zi de lipsă a gunoierilor de pe străzi, într-un mare container. În tot orașul pubelele de gunoi sunt pline până la refuz, la fel și spațiile în care sunt amplasate. Angajații firmelor de salubritate au început deja să adune după noi toți. Reprezentanții Rosal, firma de curățenie, sunt optimiști când vine vorba de rapiditatea cu care de acționează. Norocul orășenilor este că rampa de la Pata Rât poate să primească în continuare gunoiul.

Clujenii au făcut curățenie, au mancat și au băut din belșug de Sărbătorile Pascale. Învierea lui Hristos a fost motiv de bucurie și asta se vede cel mai bine la pubelele de gunoi din oraș.
Toate containerele de la blocuri s-au umplut de mult, iar cum gunoierii au avut o zi liberă, clujenii s-au văzut nevoiți să arunce gunoaiele pe jos.
Cărucioare de copii, cutii de pizza, coji de ouă, sarmale, sticle de bere și vin, haine și încălțăminte, pe toate le găsești pe la pubelele din oraș. Gunoaiele au refulat de mult, iar acum miros pe aleeile dintre blocuri.

Gunoierii au ridicat ultima dată gunoaiele sâmbătă dimineața. Cum sâmbătă s-a făcut curățenie pe ultima sută de metri, clujenii au aruncat tot ce nu le-a trebuit la gunoi.
Duminică a fost zi liberă pentru angajații Rosal. Astăzi se văd rezultatele. Clujenii au aruncat pe lângă ce nu le-a trebuit în case și resturile menajere la masa de Paște. Toate au dus la o cantitate și mai mare de gunoi.


Reprezentanții Rosal arată că în perioada sărbătorilor clujenii produc gunoi în cantități uriașe.
Dan Mircea Răcășan spune pentru Ziar de Cluj că într-o zi de sărbătoare, clujenii produc o cantitate dublă de gunoi în comparație cu o zi normală.

"Nu pot să vă dau acum cifre exacte referitoare la cantitatea de gunoi ridicată din stradă. Pot să vă spun că într-o zi de sărbătoare cantitatea de gunoi aruncată de clujeni se dublează în comparație cu o zi normală. Începând de luni  se lucrează 24 de ore pe zi pentru curățarea orașului", ne spune Dan Mircea Răcășan, responsabil cu ridicarea gunoaielor de pe străzi.

Reprezentanții firmei de salubritate sunt optimiști când vine vorba curățirea rapidă a orașului. Aceștia spun că "Orașul comoară", Cluj-Napoca, va fi curat în două zile.

Comentarii

Constantin

15.04.2015 12:55

Sa vedeti ce misto va fi cand nu vom mai avea rampa de gunoi. Mai ceva ca in satirele de pe vremea lui Pazvanti Chioru'. Oare lui Boc i-au curatat gunoiul din fata casei sau el e ca Kim Jong-un, nu face nici pisu nici caca?

Cornelia

15.04.2015 14:59

Bravo Clujule, capitala tuturor gunoaielor. Asta ne trebuie. Șantiere, gunoaie, indiferență, bătaie de joc.

Harvey

15.04.2015 16:53

No, mai stați o țâră, că doar ăștia de la salubritate or mâncat prea multe ouă. Ce zicea stimabila Aurelia Cristea? "Vrem zile libere de Sărbători păntru tăt neamu de aprozărese și gunoieri". Na, poftim liber.

Adauga comentariu