Cum arata cea mai frumoasa strada din Cluj?

Organizatorii Scenei Urbane propun pentru al doilea an consecutiv un dialog public despre strada Mihail Kogalniceanu in weekendul 22-24 mai 2015. Proiectul din acest an, "Efectul Fluturelui" (Butterfly Effect), va expune si imagini din evenimentul anului trecut, "Point of view".

In cadrul proiectului, elevii clujeni de clasele I-VIII sunt invitati sa-si imagineze cum ar dori sa arate una dintre cele mai frumoase strazi din municipiu - strada Mihail Kogalniceanu. Toate propunerile vor fi apoi analizate de arhitecti din cadrul Ordinului Arhitectilor din Romania - filiala Transilvania, care, de altfel, vor sustine public proiectele imaginate de elevi pentru strada Mihail Kogalniceanu.

Scopul proiectului este de a-i sensibiliza si educa pe cei mici, viitorii beneficiari directi ai interventiilor noastre in spatiul urban, cat si de a promova comunicarea intre  specialisti si  comunitate. Subiectul  este unul  cu impact  major, discutat si dezbatut de catre specialisti si administratie. Un pas inainte este necesar si  de dorit, iar noi idei si modalitati de dialog sunt, in opinia noastra, unica sansa”, spun organizatorii.

Vernisajul expozitiei va fi in data de 22 mai, de la ora 17:30, iar dezbaterea si sustinerea proiectelor va avea loc in 23 mai, de la ora 15:00, in fata Colegiului Academic de pe strada Mihail Kogalniceanu.

Pentru ca le dau celor mici sansa sa viseze la un oras mai frumos, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata celor de la Scena Urbana!

Comentarii

Angela

07.05.2015 18:38

Strada Kogălniceanu este cea mai frumoasă stradă din Cluj tocmai pentru că arată cum arată. Dacă se aplică cine știe ce proiect, nu va mai fi.

Adauga comentariu