Uncategorized

Cum arata bilantul institutiilor subordonate Consiliului Judetean

Mai multe institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean si-au publicat bilantul financiar pe anul 2012. Cel mai mare profit ajunge la peste jumatate de milion de lei, a fost realizat de Univers T si se planuieste reinvestirea lui. Din banii facuti de RAADPP, aproape jumatate intra in conturile Consiliului Judetean, in rest, sumele se utilizeaza pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti.

Raportul financiar inaintat spre aprobare consilierilor judeteni arata ca societatea Univers T a avut un profit net de 567.000 de lei in 2012. De asemenea, societatea are datorii de peste 10 milioane de lei cu termen de plata sub un an, reprezentand credite bancare, plati catre furnizori, impozite si taxe, precum si salariile aferente lunii decembrie. Societatea doreste sa investeasca profitul de jumatate de milion in lucrarile de modernizare a amfiteatrului, ultima etapa a programului de modernizare a complexului hotelier.

Profitul societatii Paza si Protectie Cluj ajunge la peste 92.000 de lei, suma pe care societatea vrea s-o utilizeze pentru acoperirea pierderii contabile inregistrata in anii precedenti. Societatea mai raporteaza datorii de 670.000 de lei, care reprezinta datorii comerciale, salarii si contributii la bugetul de stat.

La randul sau, Regia Autonoma a Drumurilor Judetene a inregistrat pe anul 2012 un profit de 42.000 de lei, care urmeaza sa fie impartit pentru rezerva legala si pentru acoperirea partiala a pierderilor din anii anteriori. Datoriile care trebuie platite in maxim un an se situeaza in jurul sumei de 14 milioane si reprezinta credite bancare pe termen scurt, impozite, datorii la bugetul de asigurari, cheltuieli curente de personal si datorii curente la furnizori.

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj repartizeaza 45.000 de lei din profitul de peste 95.000 pe anul trecut Consiliului Judetean. De asemenea, 4.700 de lei vor reprezenta rezerve, peste 36.000 fond de dezvoltare, iar 9.000 participare la profit. Regia are un credit bancar pe termen lung de peste 15 milioane de lei si datorii catre personal, privind asigurarile sociale si furnizori, care trebuie achitate in maxim un an, toate adunate insumand peste 12 milioane de lei.

Potrivit situatiei financiare supuse aprobarii, Aeroportul International Cluj-Napoca are datorii de aproape 90 de milioane de lei, care trebuie platite in termen de un an si reprezinta rate de leasing, furnizori, salarii si credite bancare. Anexa privind profitul regiei se poate consulta doar la sediul Consiliului Judetean.

Foto: clujarena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *