Cum a ajuns o stradă din Cluj-Napoca să arate ca după bombardament, iar administrația se face că nu vede situația. Locuitorii din zonă plătesc impozite la fel ca cei din centrul orașului

O stradă din Cluj-Napoca, situată la o aruncătură de băț de mall-ul din Gheorgheni și la circa 5 kilometri de punctul zero al municipiului, arată ca după bombardament, iar locuitorii din zonă spun că își distrug mașinile zilnic, în sutele de gropi formate pe drum. E vorba de strada Soporului, o zonă unde se construiește masiv și unde noile locuințe sunt vândute la prețuri pentru zone rezidențiale, de lux.

Locuitorii care merg zilnic către noul cartier Sopor, dar și către vechiul sat Sopor - acum alipit Clujului -  se plâng că pe o porțiune de 5 kilometri de drum, gropile sunt imense și nu pot fi ocolite. Mai mult, dinspre acel cartier vin, zilnic, pe jos, copii, cătrea școlile din oraș și care trebuie să înfrunte mocirla. 

"Distrugerea acelui drum a fost influențată de firmele de deszăpezire care au intervenit și cu rost, și fără rost. Cum e posibil să arunci cu sare de 3-4 ori într-o zi, pe un drum de nisip? Sarea aceea macină drumul și creează niște gropi imense. Și mai e un factor, rabele de mare tonaj care cară tot molozul din Cluj în acea zonă. Dacă nu se face asfalt, măcar o lamă și un cilindru, odată la o lună, două, ar trebui băgate pe acel drum ", a spus pentru Ziar de Cluj, Andrei Serdean, locuitor în acea zonă.

Locuitorii din Sopor susțin că au făcut nenumărate sesizări către Primăria Municipiului Cluj-Napoca și au primit același răspuns de fiecare dată: că se vor lua măsuri. Disperați de situația în care se află, oamenii i-au scris și primarului, pe e-mail și pe pagina de Facebook. Dar singurul răspuns pe care l-au primit, a fost: "Verific situația. Mulțumesc"

Zecile de familii nevoite să traverseze zilnic Strada Soporului - mlăștinoasă și plină de gropi - amenință că vor ieși în stradă și vor bloca accesul rabelor către construcțiile noi, dacă autoritățile nu iau măsuri, măcar să repare drumul.

 

Adauga comentariu