CULTUL PERSONULITĂȚII: BoCeaușescu în vizită de lucru la cel mai important obiectiv de investiții din Cluj-Napoca, ceea ce cu înaltă mândrie de a fi clujeni numim ”Parcul Clujenilor”

Însuși El Excelența Sa, Maestrul Emil Boc, a efectuat o vizită de lucru la unul dintre cele mai mărețe obiective de investiții din Clun-Napoca, ceea ce cu înaltă mândrie de a fi clujeni numim ”Parcul Clujenilor”.

Același fior de mândrie este transmis prin capilaritatea propagandistică și în fotografiile dedicate de fotograful oficial al lui Însuși El Maestrul și Excelența Sa, Emil Boc, pe pagina sa personală de Facebook mărețelor ctitorii din Cluj-Napoca. Căci Cluj-Napoca este fruntea Țării și de aceea trebuie să fie pe măsura celor pe care îi reprezintă.

Avem o lungă listă de Mărețe și Vibrante Realizări: 486.163 de apartamente pentru clujenii muncii de la orașe și sate, Metroul, în plus lucrările la noul Someș Navigabil care leagă Cluj-Napoca de Marea Neagră direct peste Munții Carpați, să nu se mai ducă apa noastră strămoșească prin Tisa la vecinii unguri care nu o apreciază așa plină de PET-uri și mobilier.

Și toate grație celui care a dat numele epocii de prefaceri, Emil Boc, cel care a agățat Cluj-Napoca pe hărțile tuturor hărților Lumii și ne-a dat cel mai curat aer și cea mai lipsită de griji urbe. Nenumăratele sale vizite de lucru pe șantierele clujene, rodnicul său dialog cu constructorii și proiectanții, consfătuirile și întâlnirile dedicate examinării proiectelor și machetelor viitoarelor construcții, indicațiile și orientările sale permanente în toate problemele pe care le ridică această operă grandioasă conferă conducătorului municipiului nostru nostru - neobositul și inspiratul ctitor al Clujului modern - și calitatea de ctitor al noului Cluj-Napoca.

Încă de pe vremea dacilor și romanilor, poate că și pe vremea agatârșilor (dar lor le-a fost târșă, de unde și numele), au existat arhitecți care visau la sistematizarea radicală a Napocăi, transformarea acesteia în Cluj-Napoca, propunând soluții foarte apropiate celor adoptate în anii noștri. Invocând principiul că organizarea unui oraș este un act de autoritate și că, în asemenea situație, nu toată lumea poate fi mulțumită autorii studiului antic susțin că sistematizarea și modernizarea Napocăi se impuneau ca necesități obiective.

Studiul e invocat, desigur, pentru a deturna furia provocată de devastarea Clujului istoric.

Așa că azi, la veacuri de când Parcul doar a fost gândit, pe dealul pe care visătorii de odinioară vedeau înălțată această pădure reprezentativă pentru viața municipiului, Excelența Sa, Însuși El, Maestrul Emil Boc, însoțit de veșnicul său Ecou, Dan Tarcea, măscărici și trepăduși, punea lopata de temelie inaugurând prin aceasta lucrările unei mărețe și luminoase, dar destul de umbroase, ctitorii ale acestei epoci de adânci transformări înnoitoare, Parc monumental care va dăinui peste veacuri, ca o impresionantă mărturie a voinței locuitorilor Clujului de a conferi demnitate și măreție urbei noastre, plămânul verde al Țării.

Comentarii

Mihai

30.08.2021 18:05

Pe omulețu asta nu l a băgat nimeni în seama zeci de ani, poate când făceau mistocareala de el și îl tratau ca pe un birlic, asta ia rămas în cap, acuma recupereaza zilnic, plătește peste tot sa apara și sa se vorbească despre el. Ii ca și un cimpanzeu de la circ care vrea sa se dea în spectacol

Scorilo

30.08.2021 18:16

Ce pot să remarc este faptul că nici unul nu intră in șantier echipați regulamentar. Vestă și cască de protecție. Pe lângă faptul că si boc și ceaușescu nu erau niște bine crescuți, în sens fizic. Și după cum vedeți nici un tip din anturaj nu este deosebt de" lidăr".  E o chestie psihologică.

logiciel

30.08.2021 22:28

Eeeexcelent!!! Era, deja, timpul ca cineva sa-i aminteasca acestui mascarici ca nu are, chiar deloc, simtul masurii si al ridicolului! Sau, poate, a uitat ca nu mai e secretar UTC!!!

Adauga comentariu